Stephen King: Tűzgyújtó 2.

április 30, 2015 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1984]: Andyt és a kislányát Charliet egy titkos szervezet a Műhely tagjai üldözik. Beugranak egy taxiba, Andy közli a taxissal hogy vigye a reptérre, aki azonban előbb a pénzt kéri. Andynál csak egy egydolláros van, de van egy különleges képessége, ha belenéz az emberek szemébe bármit el tud velük hitetni. Így elhiteti a taxisofőrrel, hogy az egydolláros egy 500 dolláros. A taxiban visszaemlékezik a korábbi eseményekre, amikor a feleségével először találkozott. Gyógyszerkísérletben, egy bizonyos 6-os keverék kifejlesztésében vettek részt tesztalanyként, amit Dr. Wanless irányított. A szer hatására többen hallucinálni kezdenek, míg Andynak sikerül a gondolataival úgy kommunikálnia, hogy közben a szájával nem beszél.

Mikor a reptérre érnek, pénzt kell szerezniük a jegyre, ezért az egyik telefonfülkéből Andy agy hullámai segítségével pénzt szed ki. Charlie eközben egy férfira és egy nőre lesz figyelmes, akik veszekednek. A férfi nem akarja feleségül venni a terhes nőt. Charlie ha mérges, tudtán kívül tűzet gyújt a gondolatával. A harag eluralkodik rajta és felgyújtja a férfi csizmáját. Apjával elmenekülnek a helyszínről. Estére szállást keresnek egy motelben. Andy álmában megint visszaemlékezik a múltra, amikor még Charlie kisebb volt, és véletlenül az anyja kesztyűjét is felgyújtotta. Később a feleségét holtan találta az otthonukban, akit a Műhely tagjai öltek meg.

A kislányát kezdi keresni, akit épp egy kocsiba akarnak berakni a műhely tagjai. Andy meghipnotizálja őket, és a gondolataival megvakítja őket. Eközben a műhelyben Hollister kapitány, Dr. Wanless és Rainbird találkoznak. Wanless szerint a legnagyobb veszélyt Charlie jelenti az országra. Szerinte Andy egyre kevésbé tudja kontrollálni Charliet. Wanless állítása szerint Charlie lesz a legerősebb ember a Földön, aki képes lesz nukleáris balesetet előidézni az akaraterejével. Hollister és Rainbird elgondolkozik ezen. Andyék másnap továbbállnak és autóstoppal mennek tovább. Irv, egy helyi farmer veszi fel őket a kocsijába, és elviszi a farmjára őket. Irv rájön hogy Andyék nem az igazi nevüket mondták meg, de Andy elmeséli neki, hogy miért és kiktől is menekülnek valójában. Charliet vizsgálgatni akarják és kísérletekhez akarják felhasználni. Charlie megérzi, hogy a Műhely tagjai úton vannak feléjük…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration