Sötét átjáró

március 16, 2015 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1947]: Egy férfi (Humphrey Bogart), akit felesége meggyilkolásának vádjával, de téves ítélet alapján börtönöznek be, megszökik a San Quentin-i börtönből, hogy megpróbálja bebizonyítani ártatlanságát. Egy gyönyörű ismeretlen (Lauren Bacall) siet segítségére: menedéket nyújt neki – ám a veszélynek koránt sincs még vége… (Jegyzet): Lauren Bacall színésznő csodája: úgy tudott másokat tükrözni, ahogyan senki, s ezért is épülhetett érett filmes karrierjének szinte minden fontosabb alakítása e tükrözés, később pedig az öntükrözés alakzatára és narratívájára. Bacall a második világháború időszakában vált képpé, bár ekkor még nem ikonná, és nem is önmaga képévé.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A nyúlánk, precíz mozgású, kitűnően sminkelhető fiatal nő a korabeli New York-i látványszcéna különféle területein bukkant fel. Megemlékeztek róla, mint az egyik legszebb mozislányról, táncolni és színészkedni tanult, divatbemutatókon modellkedett, és címlaplányként is feltűn. Legelső és máris sikeres filmszerepében, amelyben egy kártyacsalásból és zsebtolvajlásból élő, alkalomadtán bárokban is éneklő, magányos és szép nőt alakít, Lauren Bacall tehát nem egy soha nem volt esszencia megtestesüléseként jelenik meg.

Nem az izgatóan romlott európai erotikát sugározza, mint Marlene Dietrich, nem is az otthonosan idegen szépséget hozza, mint Ingrid Bergman, és nem is az öntudatlan szexuális atmoszférát, mint Marilyn Monroe. Sőt, Bacall a további borongós, jobbára bűnfilmekben, amelyeket az 1940-es években forgatott igazából nem alakít nagyobbat, avagy emlékezetesebbet, mint a fenti vezető színésznő-sztárokhoz képest másodrangú színésznőnek számító Mary Astor vagy Veronica Lake, akik még külsejükben, mozgásukban, a filmekben hordott jelmezeikhez fűződő „koherens” viszonyulásukban is hasonlítanak rá.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration