Amikor az angyalok hullnak

március 15, 2015 No Comments »

film-archives-logoProduction Year: [1959]: Ezek a filmek a senki földjén léteznek. Részben azért, mert rövidfilmek, amikhez sose volt és sose lesz túl kegyes a forgalmazás. Másrészt, mert egy nagy filmmûvész nagyfilmjei mellett élnek, és hordozzák is sûrítésben azok legtöbb motívumát, de könnyedén, lágy intésben. Olyan lágyan, olyan lazán történnek a szörnyûségek, hogy nézõjük meg se látja, monológját másképp szövi, átsiklik a ,,sztori” nyomán minden-minden abszurdumon. Mást néz, nem azt, amit látna, hogyha agyát be nem zárná, és nem sodorná el a felszín a szemét, mint a könnyû zsákmány.

Jól vezet Polanski. Mutatja az irányt. Csak lebeg, mint a lepke. Nem zuhan rá darázsként a rejtõzõ sebekre. Nem tör meg ritmust, nem rejti a zenét el, nem emel snittet másik fölé. Folyamatot játszik, mint a jó jazz zenész. Nem játék film az, ahogy mesél, de nem is kísérleti. Jeleket hagy, mint köröm a nõ testén. Látnod kell, hogy fogd az adást.

Az Amikor az angyalok hullnak címû film fõhõse egy vécésnéni. Klozettajtók mellett ül, és felidézi egy emlékét. Vagyis az egyetlent. A néni ül a fülkék mellett, és felidézi azt a napot, amikor leesve az üvegtetõn, beestek hozzá az angyalok. Látta. Belül hordja. Kivetíti.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration