The Best Of Smokie

március 2, 2015 No Comments »

men-retroSmokie – Production Year: 1990: 1965-ben alakultak, eleinte “The Yen”, “The Sphynx” majd “Essence” néven futottak. 1975-ben jött létre a klasszikus felállás, amely dallamos, disco stílusú rockzenét játszott. Eleinte a Smokey nevet viselték, majd Smokey Robinson felszólította őket, hogy a megkülönböztetés végett változtassák még a végződést. Mickey Most producernek, valamint Nicky Chinn és Mike Chapman dalszerzőknek köszönhető az együttes népszerűsége. 1976-os Midnight Café című albumuk már Smokie név alatt jelent meg, s nagy siker lett. Sikerlistásak lettek kislemezes dalaik is: 1975-ben az If You Think You Know How To Love Me, illetve a Don’t Play Your Rock And Roll To Me. A Living Next Door To Alice című klasszikus Pass It Around című lemezükön jelent meg.

1979-ben járt le az együttes szerződése Chinn-nel és Chapmannel, The Other Side Of The Road című albumuk már nem volt olyan sikeres, mint a korábbiak. 1980-ban pedig hivatalosan is bejelentették, hogy az együttes feloszlik. Azonban a felállás többszöri változása után a mai napig is létezik a formáció, jelentetnek meg új albumokat is.

1995-ben Alan Barton autóbalesetben elhunyt, helyére Mike Craft került. 2010–ben kiadott Take A Minute című albumukat Dániában vették fel, a skandináv államokban a megjelenést követően a listák élére került. Ezen a lemezen hallható a Sally’s Song című szám, amely folytatása a Living Next Door To Alice-nak.

logor

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration