Az utolsó kereszteslovag

március 2, 2015 No Comments »

cult20Indiana Jones Production Year:[1989]: A történet 1912-ben, Utah államban veszi kezdetét, amikor a még kamasz Indiana Jones szemtanúja lesz, amint néhány sírrabló egy barlangban megtalálja Coronado régóta elveszettnek hitt keresztjét. Indy az őt kísérő barátját megkéri, értesítse a seriffet, majd elorozza a keresztet a rablók elől, akik aztán üldözőbe veszik. Menekülés közben a lováról felkapaszkodik egy cirkuszvonatra, ahol veszélyes állatokkal megtöltött kocsikon keresztül próbál egérutat nyerni, sikeresen. Hazaérve az apjától akar segítséget kérni, ám az csak a naplója írásával van elfoglalva. Ekkor állít be hozzájuk a seriff, akinek Jones átadja a keresztet. A seriff azonban a háta mögött megjelenő rablók kezébe nyomja a műkincset, azt állítva, hogy ők a jogos tulajdonosok.

A rablók egy panamakalapos üzletembernek adják át a keresztet, a vezérük azonban, mivel tetszett neki Indy elszántsága, biztató szavak kíséretében a fejére nyomja saját kalapját – amely a későbbiekben Jones ruházatának elmaradhatatlan részévé válik. 1938-ban, a portugál partok közelében Indiana ismét a keresztért küzd, s bár elfogják, a viharban hánykolódó hajón lerázza fogvatartóit, s visszaszerzi a műkincset az ezúttal is jelenlévő panamakalapos férfitől. Némi dulakodás után sikerül leugrania a hajóról, amelynek szállítmánya néhány másodperccel később felrobban, s minden utasa meghal. Indy egy mentőövnek köszönhetően menekül meg.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration