A jedi visszatér

február 21, 2015 No Comments »

cult20Production Year:[1983]: Lucas Richard Marquand személyében találta meg “A jedi visszatér” rendezőjét, akit a forgatókönyv írásába is bevont, saját maga és Lawrence Kasdan mellé. Választása sokakat meglepett, mivel Marquand korábbi alkotásai közül egyedül a “Tű a szénakazalban” emelhető ki, és az sem olyan túlontúl emlékezetes mű. Lucas azonban itt is jelentősen belefolyt a munkába, olyannyira, hogy egyfajta társrendezői státuszt töltött be, például ő vezette a második stábot, illetve Marquand is igényelte a segítséget, hiszen a vizuális effektek terén teljesen tapasztalatlan volt.

Azt is tudni lehet, hogy bizonyos jelenetek leforgatását Lucas megtartotta saját magának, például Luke és Darth Vader végső nagy összecsapását is ő dirigálta, mivel a saga legfontosabb szcénájának ezt tartotta, amit pedig nem akart másra bízni. Marquand viccesen így jellemezte ezt a munkamódszert: “Olyan volt, mintha úgy próbálnám megrendezni a ’Lear király’-t, hogy Shakespeare ott van a szomszéd szobában”. A szkript készítése közben Lucas az eredetileg kiszemelt “A jedi visszatér” címet erőtlennek, nem túl kifejezőnek ítélte, és lecserélte “A jedi bosszújá”-ra. A kampányba is ezzel a címmel mentek bele, az előzetesek ezzel jöttek ki, ám fél évvel a premier előtt úgy döntött, hogy egy jedihez nem méltó a bosszú, így a visszacserélés mellett döntött.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration