Arábiai Lawrence 2.

október 2, 2014 No Comments »

lawrence_of_arabia-3Lawrence of Arabia [Production Year:1962]: Az ókor-filmek szélesvásznú látványosságát a pompázatos díszletek és a vallási csoda fantáziája ihlette. Lean filmje ehhez képest másfajta egzotikumra koncentrált: az üres sivatagéra. Emiatt hatalmas bukás is lehetett volna filmje. De hogy nem így történt, annak egyszerű a titka: úgy tudja elhitetni nézőjével, hogy az pazar filmet lát, hogy közben majd’ másfél órán keresztül két vagy három embert mutogat, aki tevegel a széles tájon. Fred A. Young operatőr mesterien fedezte fel, hogy a 70mm-es színes kamerát a sivatagi horizont filmezésére teremtették, megérdemelten vehette kezébe az Oscar-szobrocskát. A magányosságot szimbolizáló vidék monumentális templomként nehezedik a nézőre és a főhősre.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Lawrence karaktere a folyton vívódó, kissé androgün, nárcisztikus figura, aki sokat szereti nézni magát a sivatagi pocsolya tükrében, s lassan megtörik a rá nehezedő felelősség alatt. Először megmentett bajtársát kell agyonlőnie, majd két jóbarátját is elveszíti a megpróbáltatások közepette. Amikor a török fogságban megerőszakolják, lassan eluralkodik elméjén a káosz. A végső csatában már megszállottan lövi halomra az ártatlanokat és a bűnösöket egyaránt.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration