Segítsük őket

május 20, 2014 No Comments »

1981-82Production Year:[1981]: Kevesen tudják, hogy az Országos Balesetmegelőzési Bizottság létrehozása a rendszerváltáshoz kötődik. A rendszerváltás időszakának jogszabályi változásai a baleset-megelőzési tevékenységre is kihatottak. Az 1950-es és 60-as években a baleset-megelőzés még nem öltött szervezett formát. Bár a baleset-megelőzést már akkor is az állami feladatok között nevesítették, a prevenció „hőskorában” az érintett szaktárcák (zömmel a belügyi és az oktatási tárca) többnyire önállóan dolgoztak.

Akkoriban a koordináció szintje még alacsony volt, a végrehajtás pedig jellemzően a rendőrség feladatát képezte. A balesetmegelőzés többnyire a gyermekek közlekedésre nevelésére és a felvilágosító propaganda munka végzésére terjedt ki. Az 50-es években a közúti közlekedési szabályainak változásakor, az új szabályok ismertetésére már alkalmazták a nagy méretű posztereket.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration