A vizből kimentett Boudu

április 14, 2014 No Comments »

77625012_oBoudu sauvé des eaux [1932]: Lestingois úr, a tisztes párizsi kispolgár kimenti a Szajna habjaiból Boudut, az életunt hajléktalant és meghívja magához. Felesége előbb ki akarja dobni a faragatlan koldust, de Boudu heves udvarlása megenyhíti. Eközben a férj már a szobalány körül legyeskedik, és amikor Boudu a szobalányt is célba veszi, elszabadul a pokol… Rendező: Jean Renoir (Jegyzet): Van olyan filmrendező, aki munka közben a producer, és van olyan, aki a közönség helyébe képzeli magát. Renoirnál mindig úgy érezzük, mintha egyik szereplőjének bújt volna a bőrébe, s talán ezzel magyarázható, hogy Jean Gabin, Marcel Dalio, Julien Carette, Louis Jouvet, Pierre Renoir, Jules Berry, Michel Simon élete legszebb szerepét tőle kapta.

[hidepost=0]

[/hidepost]

Renoir harmincöt filmjéből legalább tizenöt korábbi művek feldolgozása: Andersen, La Fouchardiere, Simenon, René Fauchois, Flaubert, Gorkij, Octave Mirbeau, Rummer Godden, Jacques Perret művei alapján készített filmjei azonban mind téveszthetetlenül Renoir-alkotások. Mindegyikben fellelhető sajátos hangja, zenéje, stílusa, mégpedig anélkül, hogy bármelyiket is meghamisítaná: Renoir ugyanis magába szív és megért mindent, minden és mindenki érdekli.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration