A tévedés áldozata

szeptember 15, 2013 No Comments »

The Wrong Man [1956]: A realista stílusban forgatott film megtörtént eseten alapul, amit Hitchcock maga mond el a film felvezetésében. Ez az egyetlen olyan cameo jelenete, amiben megszólal és többet mutat magából, mint pillanatnyi megjelenést. A film a rendező két visszatérő témáját elemzi. Az egyik motívum, hogy ártatlan embert vádol meg a rendőrség és a tanúk felismerni vélik mint bűnöst, a másik motívum pedig, hogy feleségének elborul az elméje. A film dramaturgiájában a megvádolás és a letartóztatás hatására a főhős felesége érzi magát bűnösnek. 1953. január 14., New York. Amikor Christopher Emanuel Balestrero (becenevén Manny), a New York-i Stork Club dzsessz-zenész bőgőse hajnalban hazaérkezik a munkából, a feleségét ébren találja. Rose fogfájástól szenved, és aggódik, hogy miből fizetik majd ki a fogorvost. Mind a négy bölcsességfogának kezelése 300 dollárba kerül, és Manny mindössze heti 85 dollárt keres.

Manny másnap felkeresi felesége biztosítóját, hogy kölcsönt vegyen fel. Ám ott a várt segítség helyett a rendőrséget hívják, mert Mannyben vélik felismerni azt a férfit, aki többször is fegyveres rablótámadást intézett a cég ellen. Mannyt letartóztatják. Íráspróbát végeztetnek vele, aminek során nyomtatott betűkkel azt a szöveget kell leírnia, mint amit a rabló használt. Manny idegességében ugyanazt a nyelvtani hibát véti, mint a rabló, ezért aznap este fogva tartják, másnap átszállítják egy börtönbe hét másik gyanúsítottal együtt. 7500 dollár óvadék ellenében szabadon engedik (ezt rokonai biztosítják). A férfi az első rablás napján vidéken nyaralt a családjával, de képtelen bizonyítani ártatlanságát, mert a három akkori kártyapartnere közül ketten meghaltak, a harmadikat pedig nem találják meg, így nincsenek olyan személyek, akik alibit tudnának neki bizonyítani.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration