A gyilkosok

szeptember 3, 2013 No Comments »

The Killers [1946]: Két hivatásos gyilkos egy tanár megbízásából gyilkol. A tett elkövetését követően érdeklődésük az áldozat múltja felé fordul. Mivel a meggyilkolt benne volt egy látványos postarablásban, azt remélik, hogy megszerezhetik a zsákmányt. Megtudják, hogy megbízójuk egy nagy alvilági bandavezér, akinek felesége korábban az áldozat szeretője volt. A gyilkosok az összes résztvevőt megkeresik, hogy a tőlük szerzett információkat készpénzre válthassák. Erre a gengszterfőnök és felesége megpróbálja a két, túl sokat tudó férfit eltenni láb alól, de végül mindnyájan életüket vesztik. Rendezte: Robert Siodmak. Bár nem jegyzik a hivatalos rendező nagyságok között, munkássága nagy hatással volt a film noir alakulására. Amerikában született német szülők gyermekeként, s még egyéves sem volt, amikor szülei visszatértek vele Németországba.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

44movies-subtitle-logoSiodmak itt forgatta első filmjét a dokumentumfilm jellegű Vasárnapi embereket, amely, amellett, hogy mára az egyetlen filmes dokumentuma a korabeli Berlinnek, azért is figyelemreméltó, mert Siodmak munkatársai között találjuk Billy Wildert, Otto Premingert és Edgar G. Ulmert, azaz a későbbi emigráns rendezők hullámának valamennyi neves művészét. Siodmak 1931-es Inquest című filmje már arról árulkolkodik, hogy Lang és a német expresszionizmus hatását ő sem kerülhette el. Miután Göbbels heves támadást intézett egyik későbbi filmje ellen, Siodmak is jobbnak látta, ha elhagyja Németországot. Ugyanabban a cipőben járó munkatársaihoz hasonlóan először Franciaországban folytatta pályáját, majd az Egyesült Államokban telepedett le. Első igazi film-noirja az 1944-ben bemutatott Phantom Lady volt, majd megjelentette a műfaj egyik klasszikusának számító The Killerst, az elsőfilmes Burt Lancasterrel a főszerepben. A történet Hemingway-től származik, amit a forgatókönyvíró, Anthony Veiler gondolt tovább.

A film noir („fekete film”) egy filmstílus, amit elsősorban a hollywoodi bűnügyi drámák, krimik jellemzőjeként használnak. Hollywood klasszikus film noir időszakát általában az 1940-es évek eleje és a késő 1950-es évek közé teszik. Ehhez a korszakhoz társítják általában a kontrasztos fekete-fehér képi világot, melynek gyökerei a német expresszionista fényképezésig nyúlnak vissza, míg sok történet és klasszikus noir szemléletmód Amerikában a nagy gazdasági világválság idejének krimi iskoláiból származik.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration