Elbűvölve

augusztus 30, 2013 No Comments »

Spellbound [1945]: A Green Manors pszichiátriai klinika igazgatóját nyugdíjazzák. A helyére érkező fiatalemberre Petersen doktornő gyanakodni kezd, hogy valami nincs rendben vele. Egymásba szeretnek, és lassan mindkettőjük előtt világos lesz, hogy a férfi nem dr. Edwardes, sőt nem is orvos. Akkor viszont miért viseli dr. Edwardes személyazonosságát? Miért nem emlékszik önmagával kapcsolatban semmire? A rendőrség megtalálja dr. Edwardes holttestét a svájci Alpokban. A megoldás egyszerűnek látszik: az ál dr. Edwardes meggyilkolta a valódit, hogy a helyére léphessen. De Petersen doktornő nem akar belenyugodni ebbe a magyarázatba, megszökteti a rendőrség elől a fiatalembert, és egykori professzorával nekilátnak, hogy „dr. Edwardes” álmainak megfejtésével kiderítsék az igazságot.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Hitchcock a szürrealista képzőművészt, Salvador Dalít kérte fel, hogy megtervezze a film híres álomjelenetét, amelyet Gregory Peck hipnózis alatt átél. Ezek a hallucinációk szemekről, kártyalapokról, különös tájakról szólnak, s a képsort önálló művészi alkotásnak is tekinthetjük, noha a java végül is nem került be a filmbe.

Úttörőnek számít Rózsa Miklós Oscar-díjas zenéje is, melyben a zeneszerző elsőként alkalmazta az orosz teremin elektronikus dallamait. Ezek a dallamok azóta rengeteg zsánerfilm kulcsmotívumává váltak.

A film noir („fekete film”) egy filmstílus, amit elsősorban a hollywoodi bűnügyi drámák, krimik jellemzőjeként használnak. Hollywood klasszikus film noir időszakát általában az 1940-es évek eleje és a késő 1950-es évek közé teszik. Ehhez a korszakhoz társítják általában a kontrasztos fekete-fehér képi világot, melynek gyökerei a német expresszionista fényképezésig nyúlnak vissza, míg sok történet és klasszikus noir szemléletmód Amerikában a nagy gazdasági világválság idejének krimi iskoláiból származik.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration