Koportos

július 11, 2013 No Comments »

Koportos [1979]: Jónéhány magyar játékfilm született már, amely direkt vagy indirekt módon a hazai cigányság életkörülményeit mutatja be. Ilyen Gyarmathy Lívia Koportosa is, amely egy folyóparti kis településen játszódik, valahol Szabolcs megyében. A név, Koportos egy akkoriban még létező és működő vasútállomásra utal, az épület, és annak őre szerepet is kaptak a filmben, bár a történet nem róluk szól. Balogh Mihály éppen egy útépítésen dolgozik, amikor váratlanul elveszíti a feleségét. Az asszony halála utáni események kemény próbatétel elé állítják a nem túl éles eszű, ám becsületes, nyíltszívű munkást, aki minden erejét összeszedve megpróbálja illő módon eltemettetni őt, mondván megérdemli, hiszen annyira rendes volt. Sikerül is annak rendje és módja szerint végtisztességet adnia fiatalon elhunyt párjának, mégsem elégedett a ceremóniával, az utolsó hant elkoppanása után magába roskad, úgy véli csóró temetés volt.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

És még ezért a szegényes temetésért is drága, szinte megfizethetetlen árat kell adnia, hiszen a kevély lelkész három fűzfavékát kért szolgálataiért, az arra alkalmas vesszőket pedig már hét határban összeszedték. Így hát nem tehet mást, elindul, hogy a folyó túloldaláról, szinte megmászhatatlan partoldalról szedje össze a vékának valót… A Balázs József kisregényéből készült forgatókönyv cselekménye néhány mondatban elmesélhető, így hát aki fordulatokban bővelkedő, izgalmas, esetleg Kusturicás filmet keres, máshol kell kutakodnia. Az arcok, pillantások, képek mozija a Koportos, egy-egy kockája többet mond, mint szociográfiai tanulmányok oldalai. Helyenként mintha rejtett kamerás dokumentumfilmet látnánk, a többnyire amatőr szereplők tulajdonképpen önmagukat játsszák, saját életük válik filmmé, ők maguk a film.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration