Türelmetlenség 1.

július 8, 2013 No Comments »

Intolerance [1916]: D. W. Griffith elszánt harcba indult a filmcenzúra ellen, amiben az Egy nemzet születése etnikai ideológiáját ért számos kritika is közrejátszott. Griffith újabb filmjének terveit, az Amerika hőskora bemutatása utáni hetekben fejezte be. Négy eltérő társadalmi korszakban játszódó történetet állít egymás mellé. Az első epizód Jézus korában játszódik. A következő történet az ősi Babilonban, a királyt elárulják a vallási szekták betiltása miatt, majd a Szent Bertalan-éj következik, amiben IX. Károly anyja tanácsára lemészároltatja a francia protestánsokat, és a legvégén egy modern történetbe kerülünk, a fiút, akit ártatlanul gyanúsítanak társa meggyilkolásával, az utolsó pillanatban mentik meg a szerettei a kivégzéstől. Griffith az epizódokon belül gyakran alkalmaz izgalmas keresztvágásokat. Ez a forradalmi szerkesztésű mód túl bonyolult volt a korabeli nézőknek, és a film hosszúsága is elriasztó lehetett.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Griffith közel 2 millió dollárt fektetett a filmbe, de még csak a töredékét sem sikerült behozni, annak ellenére, hogy később újravágta és két részben is bemutatta Babilon bukása és Az anya és a törvény címeken. A babiloni rész hatalmas díszleteit 3000 statisztával népesítette be. De a francia rész tömegjelenetei és kosztümjei is horribilis összegeket emésztettek fel. Constance Talmadge különösen megnyerő a hegyi lány szerepében, aki szerelembe esik a balsorsú Belshazzar herceggel a babiloni epizódban. A türelmetlenség intoleranciáját a tragikus szerelem bemutatásán keresztül vizsgálja, ami érzelmi töltetet kölcsönöz a filmnek. A Türelmetlenség Griffith forgatókönyvírói, rendezői és vágói tehetségének emlékműve.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration