Máté evangéliuma

július 6, 2013 No Comments »

Il vangelo secondo Matteo [1964]: Pier Paolo Pasolini filmje a Biblia újszövetségi részének Máté evangéliumát dolgozta fel, az evangélium sorainak szöveghű visszaadásával. Pasolini egyedi látásmódja, a film rendkívüli líraisága, a tradicionális és a modern elemek ötvözete révén méltán vált ez az alkotás a világhírű rendező legnépszerűbb művévé. “Az Evangélium feldolgozása során, természetesen teljes mértékben hű akartam maradni Mátéhoz, mert így láttam helyesnek, elsősorban esztétikai, de történelmi okok miatt egyaránt… Később, a film forgatásakor mégis megpróbáltam erőszakot tenni az anyagon, hogy az aktualitásokhoz közelítsem…” (Pasolini) Jézus Krisztus élete és az evangélium kezdettől fogva érdekelte a filmművészet alkotóit. A mozi gyermekkorának legkedvesebb témái közé tartozott a passiótörténet. Közülük az egyik legismertebb volt a Lumiere-fivérek Passió című, 1897-ben bemutatott filmje. Két év múlva, 1899-ben a szintén francia Georges Hatot tizenhárom részben dolgozta fel Krisztus életét és szenvedéseit. A XX. század első éveiben, 1902 és 1905 között Ferdinand Zecca és Lucien Nonguet készítette el a Jézus Krisztus passiója című filmet. 1906-ban Alice Guy-Blaché és Victoria Jasset huszonöt perces filmet forgattak Krisztus élete címmel Jézus tanításairól és szenvedéstörténetéről.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

1907-ben készült el a Ben Hur első feldolgozása, Sidney Olcott rendezésében, William S. Hart főszereplésével. Ennek érdekessége volt, hogy a rendező nem a hasonló című sikerkönyvet, Lewis Wallace 1880-ban megjelent regényét választotta alapanyagul, hanem W. Young 1899-es színpadi változatát. A Ben Hur újrafeldolgozását – remake-jét – először 1926-ban Fred Niblo, majd 1959-ben William Wyler készítette el. Az első, egész estét betöltő nagyjátékfilmet Jézusról az amerikai Cecil B. DeMille készítette, 1926-ban, Királyok királya címmel.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration