Csendesek a hajnalok II.

május 16, 2013 No Comments »

A zori zdes tikhiye [1972]: Az orosz férfiak elmentek a nagy honvédő háborúba, viszont az országot német hadtestek fenyegetik. Egy szakasz nő, élükön egy tapasztalt, idős katonával, felveszik a harcot az ellenséggel, egy szakasz állig felfegyverzett német katonával. A győzelem szinte lehetetlen. Vagy talán mégis? – A film írója Borisz Vasziljev műveiben az orosz irodalom legnagyobb mestereivel együtt hűen és igazul számolt be a nagy honvédő háború nehéz éveiről. A hatvanas évek végén ismertté vált író 1924. május 21-én született Szmolenszkben. Tizenhét évesen vonult önként a frontra: háromszor kerítették be egységét, de mindannyiszor sikerrel jutott ki az ellenség gyűrűjéből. Első írói munkája a Tankosok című darab lett, amelyet 1954-ben publikált, és amelyet a szovjet hadsereg központi színházában a bemutató előtt betiltottak.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco voltam. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Borisz Vasziljev több színművel próbálkozott, a sikert a Csendesek a hajnalok című kisregény hozta meg, amelyet 1969-ben a Junoszty című folyóirat közölt először. A nagy visszhangot kiváltó háborús rekviemet 1971-ben Jurij Ljubimov vitte színre a moszkvai Taganka színházban. A regényt több nyelvre lefordították, köztük magyarra, és a darabot a magyarországi teátrumokban is gyakran játszották: 2001-ben például a kaposvári Csiky Gergely Színházban mutatták be. 1972-ben mozifilm készült a regényből, amely egy második világháborúban harcoló női alakulat mindennapjait örökítette meg. 88 évesen hunyt el.

Tudd, hogy lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration