Elvis-Gospel

február 24, 2013 No Comments »

Gospel songs by Elvis [Idő: 00:25:20 perc]: A gospel egy zenei stílus, amelyet a keresztény vallási életben használnak egyéni vagy közösségi hitük zenei kifejezésére. Kimutatható hatása volt a rockzene kialakulására is: Elvis Presley, akinek az apja prédikátor volt, számos pünkösdi gospelt és karizmatikus spirituálét énekelt pályafutása során. Az eltérő típusú vallási közösségekben eltérően értelmezhetik a gospel zene jelentőségét és előadását, és így ugyanúgy elhangozhat nem vallásos jellegű rendezvényeken, esetleg hangversenyeken, mint a templomban, de összességében az összes gospel mű lényege Isten tiszteletében rejlik. A zenében előtérbe kerülnek a vokálok, a szövegek pedig vallásos színezettel rendelkeznek. Gospel alműfajai, a southern gospel, az urban contemporary gospel és a modern gospel, ezek mind más értelmezésben, egyéb zenei stílusok elegyítésével adják elő a gospel zenét.

A gospel kialakulása szervesen kapcsolódik a világ ma legdinamikusabban fejlődő keresztény irányzata elindulásához, mely Los Angelesből indult hódító útjára. A pünkösdi ébredés nem csak a keresztény világot formálta át. Felszabadult, örömteli dalaival forradalmasította az egész zenei világot: a gospel- és blueszenét csakúgy, mint a jazzt.

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration