Cleves hercegnő

december 20, 2012 No Comments »

film-archives-logoProduction Year: 1960: A szerelmes történetek az legkedveltebb témák közé tartoznak az írók és költők körében. Két típust különböztethetünk meg. Az egyik egyszerű és végzetes, amelyben a szerelem irracionális, visszafordíthatatlan és romboló. Ez jelenik meg a középkori Franciaország irodalmában leginkább. Trisztán és Izolda története jó példa rá. A másik típus hamis és optimista, ez a középkori udvari szerelmi történetek ideálja. Ez a 17. század elejére, míg az első típus az 1660-as, 1670-es évekre jellemző inkább. Madame de Lafayette művében a két stílus nem válik el élesen, ami annak tudható be, hogy az írónő a 17. század 2. felében írt, míg az elsőben nőtt fel.

Ez még érdekesebbé teszi műveit, hiszen a két stílus egymásnak ellentmond, azonban keveredve a kétértelműség és erkölcsiség maszlagját kapjuk. Ezért van az, hogy Madame de Lafayette műveit egészen napjainkig izgalmasnak és érdekesnek találja az olvasóközönség. A film két fiatal szerelmének történetét meséli el, amely nem teljesülhet be. Chartres kisasszony szépségét mindenki csodálja attól a pillanattól fogva, hogy II. Henrik udvarába kerül édesanyja kíséretében. Az ifjú, akibe később beleszeret, nem más, mint egy herceg, aki szintén nagy csodálatnak örvend. Rögtön beleszeret a lányba az első találkozásukkor. Azonban Chartres kisasszony már férjes asszony akkoriban; egy olyan férfi felesége, akit nem is szeret, inkább csak tisztel. A férj, Clèves herceg addig küzdött szerelme kezéért, míg meg nem kapta őt, hiszen ő is első látásra beleszerelmesedett a szépségbe.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration