A csend

december 1, 2012 No Comments »

film-archives-logoKét egymástól érzelmileg elidegenedett nővér Ester, Anna és annak tíz éves fia Johan egy éjszakai vonaton utaznak hazafele. Ester az idősebb nővér műfordító és súlyos beteg. Anna hűvös magatartással viseli gondját, látszólag neheztel rá. Úgy döntenek, hogy megszakítják az útjukat a következő városnál, “Timokanál”, ami egy fiktív közép-európai országban található, melynek nyelve érthetetlen és a háború küszöbén áll. A csend egy 1963-ban bemutatott Ingmar Bergman által rendezett svéd filmdráma. A film vágatlan verzójában (amit csak Svédországban és néhány más államban mutattak be) látható számos rövid, de provokatív szexjelenet. Emellett a film néhol erős nyelvezete is heves vitákat váltott ki hazájában és azokban az országokban, ahol a produkció bemutatásra került. Számos más állam viszont csak a vágott verziót engedélyezte.

A csend volt az a produkció, mellyel s szex és a meztelenség elfogadott dologgá vált egy svéd filmben. Ha egy olyan nemzetközileg jegyzett rendező, mint Ingmar Bergman ennyire nyíltan ábrázolhatta a szexualitást, minden tabu megdőlt. A kevésbé ismert filmkészítők azonnal levetkőzték fennmaradó gátlásaikat, és bemutatták bármilyen őrült vagy romlott gondolatukat, amiről azt gondolták, hogy vonzaná vagy megbotránkoztatná a moziba járó fizető közönséget.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration