Hegylakó

augusztus 26, 2022 No Comments »

film-archives-logoProduction Year:[1986]: A filmben Christopher Lambert játssza a címszereplőt, Connor MacLeodot, aki a történet szerint 1518. január 1-jén született egy félreeső skót faluban. A skót tizennyolc éves, amikor halálos sebet kap a Fraser klán elleni csatában egy Kurgan nevű orosz kardjától. A klán többi tagja nagy szerencséjére elviszi a csatatérről, mielőtt Kurgan a fejét venné. Megállapítják, hogy sebe halálos, ám MacLeod hamarosan felgyógyul belőle. A klán tagjai azt hiszik, hogy felgyógyulása ördögi és az ördöggel cimborál, ezért elűzik. Valamivel délebbre egy öreg kovács, Angus McDonald befogadja, és kitanítja mesterségére.

MacLeod beleszeret mestere lányába, Heatherbe és három évvel később 1539-ben Angus halála után feleségül is veszi. Ám két év múlva, 1541-ben megjelenik nála egy spanyol férfi, Juan Ramírez (Sean Connery), – a „Páva” – aki azt állítja, hogy ő, az ifjú skóthoz hasonlóan halhatatlan.

Mióta Kr. e. 851-ben az ókori Egyiptomban egy szekér halálra gázolta, nem öregszik, minden sebből felgyógyul és nem lehet megölni, csak ha a fejét elválasztják a testétől. Azt is elmondja MacLeodnak, hogy a halhatatlanok élete csupa harc és küzdelem. Ugyanis egy régi legenda szerint „végül csak egy maradhat”. Halhatatlanok százai, sőt ezrei járják a világot és vívnak egymással életre-halálra. A legenda szerint aki utolsónak marad, hatalmas jutalmat „nyer”.

Ramírez kitanítja MacLeodot a vívásra és miképp maradjon életben. Ám következő év telén megjelenik Kurgan, az az orosz, aki halálra sebezte MacLeodot hat évvel azelőtt és párbajban legyőzi (lefejezi) Ramírezt, aki így 2439 év után befejezi hosszúra nyúlt életét. MacLeod megmenekül. Bár Ramírez azt tanácsolta, hagyja el a tanyát, ő még negyvenöt évig, felesége haláláig, sőt még utána három évig ott marad. Végül 1590-ben felgyújtja a tanyát és útnak indul. Ezután évszázadokig járja a világot. Fő célja, hogy fellelje Kurgant, mestere gyilkosát, és a fejét vegye. Végül 1985-ben New Yorkban sor kerül a végső csatára, ahol MacLeod diadalmaskodik és megöli az akkor már 2996 éves oroszt…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration