A 17-es fogolytábor

augusztus 26, 2022 No Comments »

Wilder a hőstettektől zengő harcterek mögött új frontot nyitott, ahol az egyetlen dicsőséges út az alagúton át vezet: szökésnek hívják. A 17-es fogolytábor valahol a Duna közelében fekszik, a szögesdrótok között népes fogolysereg él, köztük 650 amerikai repülőtiszt-helyettes, akik egy tragikus végű szökési kísérlet után rádöbbennek, hogy áruló van köztük. A nácizmus elől Amerikába menekült rendező klasszikus bűnbak-történetet mesél el, a helyzetből adódó feszültséget parádés humorral oldva. William Holden személyében feltűnik a Wilder-féle gumiarcú komikus hős, Otto Preminger rendező pedig a kíméletlen táborparancsnok szerepében csapja össze csizmája szárát.

A Stalag nélkül a 10 évvel későbbi A nagy szökés nem tudta volna a szögesdróton túlra ásni alagútját.

Billy Wilder gyakran nyúlt kora tabutémáihoz, csomagolta azokat cukormázba, és nyomta le a keserű igazságot közönsége torkán. Kora Hollywoodját megelőzve filmet szentelt az alkoholizmusnak, a prostitúciónak – és a fogolytábor-történeteknek.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Kommentár

You must be logged in to post a comment.



thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration