Classic Movies II.

Őfelsége kapitánya

Őfelsége kapitánya

augusztus 17, 2016 No Comments »

[Production Year:1951]: A brit hadiflotta egy kis hajója, a Lydia 1807-ben titkos küldetésben már hét hónapja úton van az óceánon. A legénység lázadozik, a célt pedig mindössze egyetlen ember, Hornblower... Tovább »

Hegylakó

Hegylakó

szeptember 5, 2015 No Comments »

[Production Year:1986]: Connor MacLeod, a történet szerint 1518. január 1-jén született egy félreeső skót faluban. A skót tizennyolc éves, amikor halálos sebet kap a Fraser klán elleni csatában egy Kurgan... Tovább »

Éjszakám Maudnál

Éjszakám Maudnál

április 19, 2014 No Comments »

Ma nuit chez Maud [1969]: A hívő katolikus Jean-Louis vidéki kisvárosba költözik. Itt megpillantja a csinos, szőke Francoise-t. Elhatározza, hogy feleségül veszi a lányt, aki a tisztaságot és a szépséget... Tovább »

A fehér autóbusz

A fehér autóbusz

április 10, 2014 No Comments »

The White Bus [1967]: A csinos fiatal lányt kiemelik öngyilkos londoni környezetéből és egy furcsa buszúton hazajut Észak-Angliába. A kamera művészi szemén keresztül ismerjük meg a kudarcra ítélt brit morbiditást... Tovább »

A monceau parki péklány

A monceau parki péklány

április 10, 2014 No Comments »

The Bakery Girl of Monceau [1963]: Erkölcsi példázatok címszó alá vont, elsõ nagy ciklusán 1962-1972 között dolgozott. Egy férfi és egy nõ közti kapcsolat meginog egy harmadik személy – férfi... Tovább »

El Paóban nő a láz

El Paóban nő a láz

március 8, 2014 No Comments »

La Fievre monte r El Pao [1959]: Egy dél-amerikai katonai diktatúra börtönszigetén köztörvényesek és politikai foglyok sínylődnek együtt. A kormányzó fiatal titkára, Ramon titokban szerelmes főnöke szép feleségébe, Inesbe. Egy... Tovább »

Mi történt Baby Jane-nel?

Mi történt Baby Jane-nel?

február 24, 2014 No Comments »

What Ever Happened to Baby Jane? [1962]: A két Hudson nővér, Blanche és Jane valaha ünnepelt sztárok voltak, és csupa vígasságban telt az életük. Most kissé megkeseredetten élnek egy Hollywood... Tovább »

Sivatagi patkányok

Sivatagi patkányok

február 15, 2014 No Comments »

The Desert Rats [1953]: 1941. a líbiai sivatag, Észak-Afrika. Szuez a Közel-Kelet kulcsa. A brit csapatok általános visszavonulása után nem állt semmi Rommel útjába, csupán a Tobrukban körülzárt maroknyi brit... Tovább »

Tűz és íj

Tűz és íj

február 14, 2014 No Comments »

The Flame and the Arrow [1950]: A tizenkettedik századi Lombardy a német hűbérúr, gróf Ulrich ‘A héja’, vaskezű uralma alatt áll, de a hegyekben a gerillák még ellenállnak. Öt évvel... Tovább »

Hosszú, forró nyár

Hosszú, forró nyár

február 15, 2013 No Comments »

The Long, Hot Summer [1958]: Ben Quick gyújtogató hírében álló semmirekellő. A déli államok egyik városkájába érkezik, amelyben a nagyhatalmú Will Varner az úr. Ben elszegődik hozzá, felküzdi magát, és... Tovább »

Pygmalion

Pygmalion

január 28, 2013 No Comments »

Pygmalion [1938]: Leslie Howard egyik legemlékezetesebb alakítása Higgins, ez a velejéig angol és különc beszédprofesszor, akit a fogadásból úrinővé nevelendő virágáruslány kizökkent agglegényi nyugalmából… Leslie Howard Magyarországról Angliába a XIX.... Tovább »

Tiltott játékok

Tiltott játékok

január 16, 2013 No Comments »

Jeux Interdits [1952]: Franciaország a II. világháborúban: menekültek egy csoportja légitámadás áldozata lesz. A kis Paulette szülei is életüket vesztik. A kislány az egyik parasztcsaládnál talál új otthonra. Összebarátkozik Michellel,... Tovább »

Édes élet

Édes élet

január 15, 2013 No Comments »

Marcello valaha komoly írói ambíciókkal érkezett Rómába, ahol most egy bulvárlap munkatársa, a Via Venetóval jelképezett fényűző, hazug és cinikus társasági élet ismert figurája. S noha a hamis csillogású filmipar... Tovább »

Holtan érkezett

Holtan érkezett

január 4, 2013 2 hozzászólás »

D.O.A. [1950]: Frank Bigelow, a kisvárosi könyvelő San Franciscóba utazik egy hét szabadságra, és mindjárt az első átmulatott éjszaka után súlyos rosszulléttel ébred. A másnaposságnál azonban többről van szó: amikor... Tovább »

Akiért a harang szól

Akiért a harang szól

december 18, 2012 No Comments »

For Whom the Bell Tolls 1943: Címe és mottója Donne-idézet, amely azt fejezi ki, hogy a harang azokért szól, akik az emberiségért áldozták életüket. A regény hőse Robert Jordan –... Tovább »

A Burmai hárfa

A Burmai hárfa

december 18, 2012 No Comments »

Biruma no tategoto 1956: Kon Ichikawa filmjének főhőse, a háború befejezését a burmai fronton megélő japán katonák egyike, Mizushima közlegény. A japán katonák az angol fogolytáborok vendégszeretet élvezhetik, amíg hazatérhetnek... Tovább »

Szörnyszülöttek

Szörnyszülöttek

december 16, 2012 No Comments »

Freaks 1932: Hans, a törpe előadóművész őrülten és vakon beleszeret a gyönyörű légtornászba, Cleopatrába aki a cirkuszuk legszebb fellépője. A férfi érzései azonban viszonzatlanok maradnak, a nő titkon kineveti a... Tovább »

Szelid motorosok

Szelid motorosok

november 16, 2012 No Comments »

Lassan bealkonyult a forrongó ’60-as éveknek, amikor (az akkor még szinte teljesen ismeretlen) Peter Fonda és Dennis Hopper Terry Southern íróval kollaborálva előállt a Szelíd motorosok című szokatlan exploitation mozi... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration