Egyszer-Volt-Még

Árvácska

Árvácska

január 20, 2017 No Comments »

Production Year:[1976]: Árvácska gazdag családhoz, Szennyesékhez kerül. Mivel nem tud rendesen beszélni, Pöszének hívják. Az első nap annyira gyorsan eszik, hogy észre se veszi, hogy mit is evett meg, mazsolának... Tovább »

Édentől keletre

Édentől keletre

január 20, 2017 No Comments »

Production Year:[1955]: “…nincs ember a világon, aki ne érezte volna a visszautasítás gyötrelmét. A mellőzés haragot szül és a harag valami bűnt a mellőzés megbosszulására, a bűn pedig bűntudattal jár.”... Tovább »

A szakács,a tolvaj, a felesége és a szeretője

A szakács,a tolvaj, a felesége és a szeretője

augusztus 17, 2016 No Comments »

Production Year:[1989]: A gengszterfőnök Albert Spicának egy jól menő francia luxusétterme van Londonban. A durva és szadista férfit a bűnözésen kívül jószerivel csak az evés-ivás érdekli, nem csoda, hogy a... Tovább »

Egy angyal a földön

Egy angyal a földön

december 14, 2014 No Comments »

Ein Engel auf Erden:[1959]: Egy csinos, kedves légiutas-kísérő beleszeret a híres autóversenyzőbe, aki figyelemre sem méltatja. Ellenben egy csalfa hercegnőbe szerelmes, aki az esküvő napján elhagyja. Ezért végezni akar magával,... Tovább »

Szerelmek városa

Szerelmek városa

július 12, 2014 No Comments »

Production Year:[1945]: A történet a múlt század negyvenes éveiben Párizsban játszódik. Debureau, a fiatal pantominművész beleszeret egy rejtélyes szépasszonyba, Garance-ba, a fiatalasszony azonban mások karjában keres vigaszt és támogatást. Hét... Tovább »

Rajta, utazó!

Rajta, utazó!

március 4, 2014 No Comments »

Now, Voyager [1942]: Egy vonzó fiatal nő élete alakulásával nem tud megbékélni, mivel uralkodó típusú anyjához fűződő kapcsolatától sohasem tud teljesen megszabadulni. Csak pszichiáter segítségével ismeri fel, hogy életét magának... Tovább »

Szegénylegények

Szegénylegények

január 10, 2014 No Comments »

Production Year: [1965]: A Rózsa Sándor betyárjainak kézrekerí-tését felelevenítő film a mindenkori elnyomó hatalom működésének technikáját modellezi. 1869-ben gróf Ráday Gedeont kormánybiztossá nevezik ki. Feladata, hogy megteremtse a vagyonbiztonságot, és... Tovább »

Koportos

Koportos

július 11, 2013 No Comments »

Koportos [1979]: Jónéhány magyar játékfilm született már, amely direkt vagy indirekt módon a hazai cigányság életkörülményeit mutatja be. Ilyen Gyarmathy Lívia Koportosa is, amely egy folyóparti kis településen játszódik, valahol... Tovább »

Keresztelő

Keresztelő

június 22, 2013 No Comments »

Production Year: [1967]: Egy falusi keresztelőn találkozik Gócza Menyhért és sógora, Fodor András. Alakjukban kétféle értelmiségi magatartást ütköztet a film. A szertartás után felelevenedik életútjuk. Gócza, a felkapott szobrász sorra... Tovább »

Rangon alul

Rangon alul

június 10, 2013 No Comments »

[1960]: Zsuzsa és Jóska egymásba szeret. A fiú munkás, és Zsuzsa anyja nem hajlandó rangon alul férjhez adni a lányát. A család az amerikai nagybácsi csomagjaiból él, és Kornél bácsinak... Tovább »

A törökfejes kopja

A törökfejes kopja

május 16, 2013 No Comments »

[1973]: A török békét köt a császárral, de nem hagyja el Magyarországot. A várakba telepedett német zsoldosok megtörik a török hordákat, de a magyar nép kiszopolyozásában is szívesen együttműködnek. Kopjás... Tovább »

Elveszett paradicsom

Elveszett paradicsom

január 15, 2013 No Comments »

Zoltán, az agysebész tiltott abortuszt hajtott végre szeretőjén, aki meghalt. Zoltán véget akar vetni kiüresedett életének. Letartóztatására várva elgyötört állapotban érkezik búcsúzni 75 éves apjához, annak balatoni házába, aki hajlott... Tovább »

Lelki klinika

Lelki klinika

január 15, 2013 No Comments »

Gáthy Zoltán Emma néni álnéven a Lelki klinika rovatot vezeti egy reggeli lapban. Sásdy Edit mint lelkes olvasó megalakítja Emma néni táborát. A cukrászdai gyűlésen persze Gáthy jelenik meg névadóként.... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration