Fanny és Alexander

május 27, 2014 No Comments »

MFN-logoA 20. század első évtizedében járunk, egy, a többitől semmiben nem különböző északi kisvárosban, ahol a színháznak a város életében meghatározó szerepe van. Itt él és igazgatja a színházát az Ekdahl család, melynek feje az immár idős, de erőteljes Helena, s nagyobbik fia, Oscar. Az ő szépséges színésznő felesége és három gyermeke, Amanda, Fanny és Alexander a mű központi alakjai. Biztonságban és boldogságban élik életüket a nagy család gyermekei, örömök, nevetések, tréfák, családi összejövetelek, ünnepek jelentik számukra a gyermekkort. Azonban Emilie-nek és három gyermekének megváltozik meg a sorsa Oscar 1907-ben bekövetkezett halálával.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a videót. Bejelentkezés után nincs olyan amit nem látnál! Proprietary: Nabucco Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Emilie a gyászév letelte után férjhez megy egy lutheránus püspökhöz. A nő érzelmei elfedik mennyire rideg és embertelen a férfi világa. Alexander a gyermekek csalhatatlan ösztönével megérzi, hogy a püspök képmutató. A püspöki palotába való beköltözésük, az új szokásrend ismertetése Alexander megérzéseit igazolják: a gyönyörökkel teli életnek vége. Kolostori szigor, örömtelenség, kötelességek, embertelen szabályok, súlyos büntetések tagolják napjaikat. Alexander lételemévé válik a lázadás. Élénk fantáziájában összekeveredik álom és valóság: megmérkőzik a püspökkel, de emlékétől nem szabadulhat.

, vagy nézzétek meg együtt, majd gondoljátok át, beszéljétek meg, hogy tulajdonképpen mit is láttatok!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.