Az érzelmek

május 25, 2014 No Comments »

csalad-03[Az embergyerek 4.]: Milyen érzelmi skálákat élnek át a csecsemők, kisgyermekek, és hogyan tanulnak meg uralkodni érzelmeik felett? A film frissítően új látásmóddal tekint a csecsemők fejlődésére, miközben szórakoztató narrációval ad képet a tudomány mai állásáról, jobban mondva haladásáról. Csecsemőkorunkban nem vagyunk annyira gyámoltalanok, mint sokan gondolnánk. Az egyévesnél fiatalabb gyermekek hatalmas tanulási és kommunikációs potenciálját a tudomány csak mostanában kezdi felfedezni. Mutassunk példát, ne hagyjuk, hogy az érzelmeink vezéreljenek minket. Például: számoljunk el tízig, ahelyett, hogy kiabálni kezdenénk.

Figyeljünk rá, hogy mit érezhet gyerekünk, ne csak arra összpontosítsunk, hogy mit csinál. Próbáljunk rájönni, hogy boldog, elégedett-e vagy éppen mérges, magányos, frusztrált. Segítsünk gyerekünknek megérteni, elfogadni és kontrollálni az érzelmi életét. Ha például egy törött játék miatt sír, mondjuk azt: „Tudom, hogy szomorú vagy, mert az egyik kedvenc játékod törött, de rengeteg játékod van még, amit szeretsz. Gyere, keressünk egyet, amivel játszhatsz.” Váljunk gyerekünk segítőjévé. Biztassuk, hogy gondolja át, és próbálja meg felmérni, mi lesz a cselekedetei következménye.

Csecsemőkorunkban nem vagyunk annyira gyámoltalanok, mint sokan gondolnánk. Az egyévesnél fiatalabb gyermekek hatalmas tanulási és kommunikációs potenciálját a tudomány csak mostanában kezdi felfedezni. A sorozat frissítően új látásmóddal tekint a csecsemők fejlődésére, miközben szórakoztató narrációval ad képet a tudomány mai állásáról, jobban mondva haladásáról.

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.