Hahó, Öcsi!

május 24, 2014 No Comments »

webtvA Balogh család legfiatalabb tagját, Öcsit mindig apró csínytevésen érik, nincs ez másképp a korai készülődésnél se, amikor bezárják a fürdőszobába. Itt megjelenik Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe, akik Öcsi segítségére lesznek. Öcsi elhatározza, hogy elmegy szerencsét próbálni, és időt szerez a szülei számára, akik mindig rohannak. Hiába megy el az Óragyárba, itt nem tudnak segíteni neki, de végül eljut a bergengóc királyhoz, ahol később megvív a hétfejű sárkánnyal. A két törpe letartóztatja a Balogh családot, és Öcsi megmenti családját a halálos ítélettől… A rendező, Palásthy György 1931. január 12-én született Esztergomban, 16 évesen megnyert egy irodalmi pályázatot, és a művészetek felé fordult. 1950-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmrendezői szakára, ezután a Mafilmhez került.

Első munkája 1959-ben a Kölykök című film forgatókönyve volt. Az 1959-ban alakult Balázs Béla Stúdió egyik első vezetője volt. 1960–tól az MTV-nek is dolgozott. 1961-ben a Mindenki ártatlan? című játékfilm volt első önálló rendezése. Palásthy György a szocializmus egyik legismertebb gyerekfilm rendezője volt, filmjeit hatalmas sikerrel, telt házak előtt vetítették. Ő rendezte a máig legendás A szeleburdi családot, ami a nyolcvanas évek egyik ikonikus alkotásaként szembe állította a gazdag Belvízi család magányos kislányát, a szegény, de sokgyerekes Faragó család gyerekeinek boldogságával. Ebben a filmben szerepelt először Ábel Anita, akit később szerződtettek a Dögkeselyűbe, majd a Legyél te is Bonca! című filmbe, később pedig ő lett a Szomszédok Julcsija.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.