Diótörő 3D

május 11, 2014 No Comments »

The Nutcracker in 3D [2010]: Csodálatos karácsonyi képeket és hangulatot találunk Andrej Koncsalovszkij Diótörő filmváltozatában. Ez a legújabb, 3D-ben is megjelenő adaptáció 1920 karácsonyán, Bécsben játszódik. A kis Mary egy különleges diótörő játékfigurát kap ajándékba keresztapjától. A kislány boldogan fekszik le aludni, de álmában megelevenedik a Diótörő és más játékai is, majd kezdetét veszi egy varázslatos utazás a fantázia világába. A fabáburól kiderül, hogy elvarázsolt herceg, s a kis Mary vele összefogva veszi fel a küzdelmet a gonosz Patkánykirállyal és alattvalóival. Amikor a Diótörőt túszul ejtik a gonosz patkányok, Mary kis játékaival mentőakciót indít kiszabadításáért. (Jegyzet): Andrej Koncsalovszkijt nem kell bemutatni: először a volt Szovjetúnióban, majd Amerikában is bizonyított, számos történelmi dráma és akciófilm rendezője, aki általában maga írja a forgatókönyveit is.

Van, aki a Tango és Casht nem bocsátja meg neki, van, aki szerint éppen ez a film kellett ahhoz, hogy a későbbiekhez megszerezze a befektetők bizalmát. Ebben a kérdésben valószínűleg sosem ül majd el a vita, de ugyanez igaz az Odüsszeiára is. Azt viszont leszögezhetjük: Koncsalovszkijt vonzzák a nagy tablók és a jól ismert történetek. Fogja az alapanyagot, és úgy gyúrja-alakítja, hogy valami egészen más jöjjön ki belőle, amire elsőre gondoltunk volna. Nincs ez másképpen a Diótörő esetében sem. A jól ismert Hoffmann-mesét felhasználva egészen furcsa eredményt kevert ki a CGI, az élő szereplős filmek és a musicalek felhasználásával.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.