Szamárbőr

május 22, 2014 No Comments »

retro vision - copiePeau d’ane [1971]: Élt egyszer egy gyönyörű királylány, akinek az élete egycsapásra szomorú fordulatot vett. Édesanyja súlyosan megbetegedett és a halálos ágyán megeskette a férjét, hogy újból megnősül. Viszont azt kikötötte, hogy csak nála szebb és jobb nőt vehet el feleségül. Ilyen azonban csak egy élt messze földön: a saját lánya. A király úgy döntött hát, feleségül veszi leányát, aki tanácsért a keresztanyjához, az Orgonatündérhez fordult. Mindent megpróbáltak, hogy húzzák az időt, ám végül a királylánynak menekülnie kellett. A királyság gazdagságát biztosító szamár bőrét húzta magára, hogy senki ne ismerje fel… (Jegyzet): A főszereplő Catherine Deneuve filmes pályáját tiniként, 1956-ban kezdte André Hunebelle rendező Les Collégiennes című filmjében, még eredeti nevén, Catherine Dorléac-ként. Az áttörést a Cherbourgi esernyők című filmmusical hozta meg számára.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a videót. Bejelentkezés után nincs olyan amit nem látnál! Proprietary: Nabucco Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Roman Polański Iszonyat című filmjével, majd Luis Buñuel szürrealista mesterművel, (A nap szépe) folytatta az útját a világhírnév felé. Hollywood is felfedezte magának, ahol partnere volt Jack Lemmon és Burt Reynolds. Olaszországban olyan rendezőkkel forgatott, mint Mauro Bolognini és Marco Ferreri, otthon pedig elsősorban François Truffaut, aki A Mississippi szirénje szerény közönségsikere után, 1980-ban ráosztotta Deneuve pályájának talán legszebb szerepét, egy szenvedélyes színésznőét, Az utolsó metróban. A film óriási sikert aratott, Deneuve pedig játékáért 1981-ben César-díjat kapott. Ezt követően André Techiné fedezte fel magának és osztott rá sikeresebbnél sikeresebb szerepeket. Deneuve végleg befutott, és kezdte elfoglalni központi helyét a francia film világában. Számára a 80-as évek egyfajta diadalmenet volt, egyre többen keresték, s egyre több elismerésben részesült.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.