A Pingvinkirály

május 11, 2014 No Comments »

The Penguin King [2012]: Senki nem tud úgy guggolni lobogó hajjal egy kialudt vulkán peremén, mint Sir David Attenborough. Ráadásul mindig a mellett a kő mellett, ami alatt egy kihalóban lévő faj utolsó három példányának egyike lapul. Ebben a guggolásban benne van a brit felfedezők elszántsága és fáradhatatlansága, de hiányzik belőle a brit hódítók arroganciája. Attenborough évtizedek óta arra buzdít kellemes hangszínével, hogy ne birtokolni, hanem megismerni és csodálni próbáljuk azt a színpompát, amit iskolás megfogalmazással környezetünknek, vagy némiképp költőibben a természetnek szokás nevezni. A pingvinkirály dramatizált természetfilm, és ebből a szempontból joggal emlegetik vele kapcsolatban a Sivatagi show-t vagy a Pingvinek vándorlását.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy megtudd nézni a videót. Bejelentkezés után nincs olyan amit nem látnál! Proprietary: Nabucco Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Vagyis adott egy dramaturgiai váz, az élet írta forgatókönyv, aminek részleteit a szépen kamerázott képek mellett Rex belső monológjából ismerhetjük meg. Alcíme lehetne akár az, hogy „A családalapítás nehézségei”. Pingvinéknél sincsen ugyanis máshogy, mint nálunk: a fiatal felnőtt Rex kilép a nagybetűs életbe, vagyis némi kalandozás után kilép a partra, és szembenéz az élet nagy kihívásaival. De semmi József Attila-i merengés homokos, szomorú, vizes síkkal meg filozófiai mélységgel, hanem sziklás vadromantika meg urbánus kihívások. Pingvinváros ugyanis felettébb népes, de ahogy az lenni szokott, a népsűrűség nem feltétlenül teszi statisztikailag könnyebbé a becsajozást.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.