Úton hazafelé

május 11, 2014 No Comments »

Lutri, a fiatal amerikai buldog meséli el hármójuk történetét. Lutri kölyökkorában kóbor kutya volt, majd állatmenhelyre került. Nem érzi magáénak a házat, ahol lakik, és Jamie-t, a család legfiatalabb tagját sem tartja a gazdájának. A házban lakik még Árnyék, egy golden retriever, idősebb, tapasztalt kutya, aki gyakran tanítgatja Lutrit, de ő nem nagyon hallgat rá. Árnyék gazdája Jamie bátyja, Peter Burnford. A harmadik állat Szeszi, egy colourpoint perzsa macska, akinek gazdája a család lánytagja, Hope. Bob Seaver feleségül veszi Laura Burnfordot, akinek három gyermeke van. Nem sokkal az esküvő után a család kirándulni megy San Franciscóba, így a gyerekek állatait a család egyik barátjához, Kate-hez viszik, aki egy ranchon él. Az állatok nem értik, mi történik, amikor gazdáik az idegen helyen hagyják őket. Kate pár nappal később állatokat megy terelni, így a két kutyát és a macskát egy segítőjére hagyja, aki azonban azt hiszi, hogy Kate magával vitte az állatokat. Árnyék ugyanis azt gondolja, hogy a gazdájával valami baj történt, azért nem jön érte, ezért elhatározza, hogy hazamegy. Lutri és Szeszi kis habozás után követik.

Az állatok azt gondolják, hogy mindössze a közeli dombra kell felmenniük, és onnan már látni fogják az otthonukat, azonban amerre csak néznek, hegyeket látnak. Árnyék ösztöneire hallgatva vezeti őket hazafelé. A szabadban töltött félelmetes éjszaka után a folyóhoz mennek reggelizni. Ott Szeszi karmainak segítségével sikerül néhány halat fogniuk, azonban Lutri reggelije addig ugrál, amíg medvebocsok közelébe ér. Lutri elijeszti a bocsokat, azonban a dühös anyamedve elől mindhárman elfutnak… A film az 1963-as Hihetetlen utazás című Disney-film újrafeldolgozása. Mindkét film története a népszerű gyerekkönyv, Sheila Burnford: The Incredible Journey című könyvén alapszik.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.