Zákeus története

július 25, 2015 No Comments »

logo_1367481425Jézus a vak meggyógyítása után tovább vonul a soksággal együtt Jerikón keresztül. Eközben történt a találkozása a fővámszedővel, Zákeussal. Zákeus kistermetű ember volt, s talán egy kistermetű ember belső kényszerével, szeretett volna bizonyítani és elismerést szerezni magának. Talán ezért is lett belőle vámszedő. Zákeus vámszedőként ugyan meggazdagodott, de elismerést még sem szerzett számára a gazdagság sem Isten sem az emberek előtt. A zsinagógai közösségből kirekesztették, az emberek hazaárulónak tekintették és kerülték a vele való érintkezést, a jogtalanul szerzett gazdagsága miatt mindenki megvetette. Zákeus valójában egy elveszett ember. Hogyan tudott mégis egy ilyen elveszett ember bejutni az Isten országába? Ő maga semmi módon nem, de mégis bejuthat, azért mert valaki megkeresi őt, és kész üdvösséget adni neki és egész házanépének. Zákeusban megfogalmazódott egy kívánság – ki tudja mióta? – meglátni kicsoda Jézus.

Felmászott egy fára, hogy jobban lásson, és Jézus egy örök szándék pontosságával tartotta fa felé, megállt és feltekintett Zákeus lefelé kémlelő arcára, és azt mondta neki, hogy jöjjön le, mert az ő házában kel megszállnia. Ebben a pillanatban Zákeus nemcsak azt látta meg kicsoda Jézus, hanem megtalálta régen elveszett önmagát is, aki felismerte, hogy Isten őt örökkévaló szeretettel szereti. Isten elküldet a fiát, hogy őt megtalálja, és megszabadítsa az elveszettségből, azáltal, hogy személyesen az otthonába jön, és magával hozza azt a szívét betöltő érzést, hogy Isten őt elfogadta. Zákeus azonnal rájött valamire. Isten befogadása megadta neki azt, amit éveken keresztül hiába várt a gazdagságtól.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.