A ganajtúró bogár

július 12, 2015 No Comments »

webtvAranypatkót kapott a császár lova, minden lábára. De miért kapott aranypatkót a császár lova? Gyönyörű állat volt, kecses lábú, okos szemű, sörénye úgy hullott a nyakára, akár egy selyemfátyol. Röpítette urát puskaporfelhők és golyózápor közepette, hogy csak úgy fütyültek a golyók a füle mellett; harapott, rúgott, harcolt ő is, amikor az ellenség rájuk támadt; császárával a hátán egyetlen ugrással átugrott a megvert ellenség lován, megmentette császára rőtarany koronáját, életét, márpedig az a rőtaranynál is többet jelentett, hát ezért kapott aranypatkót a császár lova. Minden lábára.

Előmászott erre a ganajtúró bogár.– Előbb a nagyok, aztán a kicsik – közölte –, na nem mintha a nagyság lenne a döntő. Azzal előrenyújtotta vézna lábacskáit.– Mit akarsz? – kérdezte a kovács.– Aranypatkót! – válaszolta a ganajtúró.– Elment az eszed – mérgelődött a kovács –, méghogy neked aranypatkó?– Aranypatkó, igenis! – felelte a ganajtúró. – Én talán nem vagyok éppen olyan jó, mint ez az irdatlan bestia, amelyik csak kiszolgáltatja magát, vakarni, őrizni, etetni és itatni kell? Én talán nem a császár istállójának a lakója vagyok?

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.