A vadon hercegnője

július 11, 2015 No Comments »

00A vadon hercegnője főszereplője egy kihaló félben lévő törzs utolsó örököse, Ashitaka herceg. Egy nap a törzsre egy megátkozott, démonná változott vadkan támad, és bár Ashitaka végez a támadóval, a szörny őt is megátkozza. Ashitaka így kénytelen elhagyni otthonát és a törzset, útra kelni, és megkeresni, mi átkozta meg a vaddisznót, hátha ezáltal ő is feloldozást nyer az átok alól. El is jut Acélvárosba, ahol belecsöppen az emberek és a természet között vívódó hatalmas háború közepébe. Itt a város vezetője, Eboshi úrnő mesél neki az Erdő Szelleméről, valamint az erdőben élő Istenekről, és egy különleges farkaslányról, San-ról. Ashitaka felkeresi az Erdő Szellemét, és útközben megismerkedik Sannal. Hamar beleszeret a lányba, ám Ő maga képtelen állást foglalni az erdő lakói, valamint az emberek között, és megpróbálja békés megoldásra vezetni a feleket, ám ez sokkal nehezebben megy, mint azt előre bárki gondolná, a harcoló felek ugyanis békíthetetlennek tűnnek.

Sokan A vadon hercegnőjét tartják Miyazaki legjobb filmjének, ugyanis a maga nemében valóban szinte hibátlan alkotás. A drámának ereje van, a karakterek egytől egyig hibátlanok, mindenki célját megismerjük, sőt, néhánnyal talán azonosulni is tudunk. Nem marad megválaszolatlan kérdés a film végére. Ez Miyazaki második műve, mely a természet féltéséről és védelméről szól. A természeti kincsek védelmének, és az anyagi javak túlértékelődésének a problémájáról egyaránt szól Miyazaki mesterműve.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!.. Javaslat: Indítsd el, majd pillanat megállítóval állítsd le, és várd meg míg teljesen betölti a videót, utána Play!

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.