A széttáncolt cipellők

december 28, 2014 No Comments »

00[Grimm´s Fairy Tales: Die zertanzten Schuhe]: Az ország minden reggel a király hatalmas sajnálkozó kiáltására ébred. Hiába zárja be tizenkét lányának szobáját esténként, a cipőik talpa egytől egyig kilyukadt reggelre. Hogy lehet ez? A lányok elhallgatják az igazságot apjuk előtt. Az udvarmester feladata találni egy olyan férfit, aki megfejti a hercegnők titkát. Így talál rá a furfangos bábjátékosra, aki vállalja a kihívást, megfogadva egy titokzatos öregasszony tanácsait, így elnyeri méltó jutalmát… Készült a Grimm fivérek meséje nyomán.

A Grimm-mesék eredetiben nem úgy hangzanak, ahogy a szokásos magyar fordításokban megszólalnak. Tény, hogy némelyik mese valóban akár vérgőzös pillanatokkal teli rémdráma is lehetne. A népmese ilyen módon a maga természetességében mutatja meg a jó és a gonosz harcát, márpedig ha úgy van, akkor a hátborzongató részleteket sem szabad és érdemes enyhíteni, mert „a gyermeki lélek számára termékeny lehet minden, ami természetes.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.