My Girl

november 7, 2014 No Comments »

rod1Az első szerelem [1991]: A film cselekménye 1972 nyarán játszódik a pennsylvaniai Madisonban. Vada Sultenfuss egy 11 éves fiús lány, aki hipochonder. Vada apja, Harry Sultenfuss, özvegy, aki nem érti a lányát és ennek eredményeként, folyamatosan figyelmen kívül hagyja őt. Harry temetkezési vállalkozó, aki otthonának pincéjében vezeti vállalkozását. Vada, azért hogy több figyelmet kapjon folyton újabb és újabb betegségeket talál ki magának, az ötleteit Harry kuncsaftjaiból meríti. A lány úgy gondolja, hogy ő ölte meg az anyját, aki szülés közben halt meg. Nagyanyja, aki velük lakik, Alzheimer-kórban szenved. Harry testvére Phil, akik a közelben lakik gyakran segít be a családnak. Vada legjobb barátja Thomas J. Sennett, a népszerűtlen kisfiú. A nyár kalandokban bővelkedik, elcsattan az első csók és Vada belép a kamaszkorba.

Vada nyári szünete jól kezdődik. Összebarátkozik Shelley DeVotoval, aki apja temetkezési vállalkozásának új kikészítő mestere. Shelles néhány hasznos tanáccsal látja el Vadát a nővé válásról. Vada beleszeret az irodalomtanárában, Mr. Bixlerbe, pénzt lop Shelley lakókocsijából, hogy részt vegyen a nyári írásgyakorlat órán, amit Mr. Bixler tart. Hamarosan a dolgok kezdenek szétesni Vada életében. Apja randevúzni kezd Shelley-vel, majd nem sokára el is jegyzi őt. Megtapasztalja élete első menstruációs ciklusát, Thomas J. meghal egy allergiás reakció miatt amit a méh csípések okoztak miközben Vada hangulat gyűrűjét kereste az erdőben és rájön, hogy Mr. Bixlernek barátnője van. Vada fájdalmát enyhíti, hogy apja elmondja neki, hogy anyja nem miatta halt meg. A film végén Vada leküzdi a fájdalmat és a bánatot.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.