A Messiás eljön

október 25, 2014 No Comments »

logo_1367481425Nikodémusz, Izrael tanítója találkozik Jézussal és elhiszi, hogy Jézus a Messiás. Virágvasárnap, amikor Jézus szamárháton bevonul Jeruzsálembe, a város népe is így érez… (Jegyzet): Elgondolkodtató, hogy ma a gyermekek és a fiatalok nagy többségének nincs pozitív értékrendje. A deviáns magatartás vagy a depresszió a “menő”. Természetes a csúnya beszéd, a felnőttekkel szembeni tiszteletlenség. Példaképeik általában olyan “sztárok”, akik nem azért lettek ismertek, mert valami kimagaslóan szépet, jót, vagy hasznosat tettek. Ezért, mivel a gyerekek nyitottak a jóra és a szépre, segítünk megtalálni számukra a megfelelő utat. Célunk, a Biblia történeteinek és igazságainak bemutatása és megismertetése a kicsikkel. Koruknak megfelelő nyelven és módszerekkel osztjuk meg velük a fontos bibliai tényeket és igazságokat. Törekszünk rá, hogy hétköznapi életükben és kapcsolataikban is alkalmazzák ezeket.

Bízok abban, hogy a történetek mélyen belegyökereznek a szívükbe, és a lehető legnagyobb mértékben megváltoztatják a gondolkodásmódjukat, és megerősítik őket abban, hogy kiálljanak a jó mellett, és ellene mondjanak a gonoszságnak. Az, hogy a gyermek mit tanul meg Istenről, nem csak azon múlik, hogy mit mondanak neki Istenről, hanem azon is, hogy mit mutatnak meg neki Róla. A mi tetteink segítenek a gyermeknek megérteni Isten szeretetét. Segítsünk a gyermekeknek megtapasztalni azt, hogy Isten jelen van világunkban! Beszélgessünk velük sokat Istenről! Az evangélium akkor kel életre a gyermekek számára, ha érzik a felnőttek szeretetét. Azok a szülők, akik hitükről következetes, szerető módon tesznek bizonyságot olyan példák, melyeken keresztül Isten szerető természete nyilvánvalóvá válik a gyermekek számára.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.