Ben Hur (2010) 2.

augusztus 18, 2014 No Comments »

MFN-logoBen Hur – 2010 [2.rész]: Az aktuális rész ismertetője: Judah Ben Hur római polgárként tér vissza szülőföldjére, ahol ebben az időben egy Jézus nevű tanító fellépése vált ki nagy visszhangot, akinek hatása alól Ben Hur sem tudja kivonni magát. Életét végigkíséri a Messalához fűződő ellentmondásos kapcsolat, amelynek végpontja az a kocsiverseny, amelyet élet-halálra vívnak Pilatus színe előtt… (A film)Judah Ben Hur és Messala gyermekként jó barátok, akik falovakkal játsszák el, mintha kocsiversenyen mérkőznének meg egymásal. Egy nap aztán Messala nagyhatalmú apja üzen Rómából, hogy törvénytelen fia azonnal jöjjön hozzá, és mondjon búcsút befogadó családjának.

Évekkel később látjuk viszont őket, amikor a fiatal férfivá serdült Judah a gyönyörű Eszter jegyese, Messala pedig római tiszt, akinek az a feladata, hogy az új jeruzsálemi helytartó, Poncius Pilatus bevonulásának biztonságáról gondoskodjék. Azt beszélik, felkeléstől lehet tartani a zsidó tartományban, és összeesküvők merényletre készülnek a helytartó ellen. Egy szerencsétlen véletlen következtében Judah nagy bajba kerül, és maga Messala lesz az, aki elrendeli az elfogatását. Az ítélet: gályarabság…

, vagy nézzétek meg együtt, majd gondoljátok át, beszéljétek meg, hogy tulajdonképpen mit is láttatok!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.