A biciklis kölyök

június 25, 2014 No Comments »

MFN-logoLe gamin au vélo [2011]: Vezetékes telefon egy tizenegy éves forma szőkés-vöröses hajú, nagyon fehérbőrű, élettel teli kisfiú kezében. Cyril az édesapja számát tárcsázza, a vonal másik végén viszont apja helyett, csak egy női géphang felel; nem kapcsolható előfizető a hívott számon. A kisfiú azonban a gyerekek rendíthetetlen reménykedésével próbálkozik újra, hátha ezúttal a Papa szól bele, míg – a remek kamerakezelés következtében csak később láthatóvá váló – mellette álló férfi, a nevelőintézet igazgatója meg nem ígérteti vele, hogy ez lesz az utolsó. De ha Cyrilen múlna az utolsót is egy utolsó utáni követné. Így kezdődik a Srác a biciklivel c. film címszereplőjének története. Ez a talpraesett, koraérett és mindenekfelett szeretetre szomjazó gyerek ugyanis egyszemélyes harcát vívja a felnőttek világa, az ebben a világban érvényesülő kíméletlenül racionális logika ellen.

Az ellen a világ ellen, amelyben, ha egyszer nem volt kapcsolható előfizető a tárcsázott számnál, akkor nem telefonál újra az ember, mert tudja, hogy a következő hívásra sem fog senki válaszolni. Az ellen a világ ellen, amelyben ha valakinek fel van írva a kapucsengőre a neve, az nem jelenti automatikusan azt, hogy még ott is lakik az adott házban, ahogy Cyril gondolná, aki tovább- és továbbcsenget. Az ellen a világ ellen, amelyben egy fiatal, magára maradt, az életszínvonalát tartani igyekvő apa elereszti gyereke kezét és gyermekotthonba adja, majd szó nélkül elköltözik, és még a gyerek nála maradt kincsét, a biciklijét is eladja.

, vagy nézzétek meg együtt, majd gondoljátok át, beszéljétek meg, hogy tulajdonképpen mit is láttatok!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.