Lurkó HitÉlet

A földhözragadtak

A földhözragadtak

április 11, 2015 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 16.rész A földhözragadtak) Sisera harci kocsikkal támadja Izraelt. A hatalmas hadsereg megzavarodik az Izraeli sereg láttán és a sárba ragadt harckocsikból menekülnek. Siserát egy bátor... Read More »

Megáldott balkéz

Megáldott balkéz

március 20, 2015 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 15.rész Megáldott balkéz) Bálványimádás miatt Isten bünteti Izraelt. Ehud bocsánatot kér az Úrtól, és furfangos tervvel a gonosz király közelébe férkőzik és balkezével kardot ránt…... Read More »

Amiért érdemes harcolni

Amiért érdemes harcolni

március 11, 2015 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 14.rész Amiért érdemes harcolni) Amikor Izrael fiai bálványok felé fordulnak, Isten ellenség által bünteti őket. Mezopotámia királyának elnyomása miatt az úrhoz kiáltanak szabadulásért. Káleb feleségül... Read More »

Mérges kígyók és beszélő szamár

Mérges kígyók és beszélő szamár

február 28, 2015 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 13.rész Mérges kígyók és beszélő szamár) A hosszú vándorlás alatt Isten gondviselése ellenére a nép zúgolódik. Büntetésül kígyók marják meg őket. Mózes közbenjárására Isten egy... Read More »

Ne menj vissza egyiptomba!

Ne menj vissza egyiptomba!

február 21, 2015 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 12.rész Ne menj vissza egyiptomba!) A fáraó gőgös és elutasító Izrael népével és Istenével szemben. Ezért ítélő csapások sújtják Egyiptomot és isteneit. Az elsőszülöttek halála... Read More »

Ne sújts több csapással!

Ne sújts több csapással!

február 21, 2015 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 11.rész Ne sújts több csapással!) A fáraó gőgös és elutasító Izrael népével és Istenével szemben. Ezért ítélő csapások sújtják Egyiptomot és isteneit. Az elsőszülöttek halála... Read More »

Az égő csipkebokor

Az égő csipkebokor

január 26, 2015 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 10.rész Az égő csipkebokor) Mózes Midián földjére menekül a fáraó haragja elől. Családot alapít, és egyszerű pásztorként él. Isten megszólítja az égő csipkebokorból, minden képzeletet... Read More »

Az ég küldötte

Az ég küldötte

január 12, 2015 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 9.rész Az ég küldötte) Izrael fiai megsokasodtak Egyiptomban. Az új fáraó nem ismeri József leszármazottait, ezért nyomorgatja, rabszolgaként dolgoztatja őket. Kegyetlen parancsban adja ki, hogy... Read More »

Újra együtt

Újra együtt

december 28, 2014 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 8.rész Újra együtt) József Egyiptom kormányzójaként fogadja Benjámint, majd egy újabb próbatétel után kiderül, hogy a valamikor irigy és gonosz szándékú bátyjai szíve megváltozott. Ekkor... Read More »

A túsz

A túsz

december 28, 2014 No Comments »

A Könyvek könyve (II. sorozat 7.rész A túsz) Éhínség sújtja Kánaán földjét is. Jákob fiai gabonáért érkeznek Egyiptomba, és a kormányzó elé borulnak. József felismeri testvéreit, és elhatározza, hogy próbára... Read More »