Meseváros

Ultrakopó

Ultrakopó

május 8, 2015 No Comments »

Unterdog [(2007]: Mi az ott az égen? Egy madár? Egy repülő? Vagy talán egy szuperhős? Bizony, ez utóbbi jelenik meg Capital City egén, de nem a jól ismert kétlábú-fajtából, hanem... Read More »

Hotel Transylvania

Hotel Transylvania

április 28, 2015 No Comments »

Ahol a szörnyek lazulnak [(2012]: Drakula gróf 1895 táján egyedül neveli egyszem gyermekét, Mavist, rendkívül féltő módon, Erdély egyik eldugott szegletében. Felépíti az emberektől mentes szállodát, a Hotel Transylvaniát, amely... Read More »

Rontó Ralph

Rontó Ralph

április 28, 2015 No Comments »

Wreck-It Ralph [(2012]: A történet a videojátékok világában játszódik. Amikor a játékterem bezár, és az utolsó ember is elhagyja az üzletet, a videojátékok szereplői kiléphetnek a szerepkörükből, és önálló életet... Read More »

Végre otthon!

Végre otthon!

április 28, 2015 No Comments »

Home [(2015]: A Galaxis legidegesítőbben optimista űrlénye, akit az sem lendít ki mindent átfogó boldogságából, hogy saját népe üldözi keresztül a világűrön, a Földön bujkál. Egy mogorva, magányos és makacs... Read More »

Rózácska és Rózsácska

Rózácska és Rózsácska

január 26, 2015 No Comments »

[Grimm´s Fairy Tales: Schneeweißchen und Rosenrot]: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép kis ház a kerekerdő szélén. Itt élt Rózsácska és Rózácska, a két gyönyörű és szorgalmas... Read More »

Öcsi és Nővérke

Öcsi és Nővérke

január 12, 2015 No Comments »

[Grimm´s Fairy Tales: Brüderchen und Schwesterchen]: Nagy volt az öröm, mikor Öcsi és Nővérke özvegy édesapja új asszonyt hozott a házhoz. Boszorkányságára csak akkor derült fény, mikor váratlanul meghalt az... Read More »

A széttáncolt cipellők

A széttáncolt cipellők

december 28, 2014 No Comments »

[Grimm´s Fairy Tales: Die zertanzten Schuhe]: Az ország minden reggel a király hatalmas sajnálkozó kiáltására ébred. Hiába zárja be tizenkét lányának szobáját esténként, a cipőik talpa egytől egyig kilyukadt reggelre.... Read More »

A herceg és a Csillaglány

A herceg és a Csillaglány

december 22, 2014 No Comments »

[Princ a Vecernice]: Jó néha igazi mesefilmet nézni. Olyasfajta történetet, ahol a király még almáriumban tartja a koronáját, udvari bohóc bukfencezik a trón körül, három lánya van a királynak, egyik,... Read More »

A csillagtallérok

A csillagtallérok

december 16, 2014 No Comments »

[Grimm´s Fairy Tales: Die Sterntaler]: Négy esztendeje elhurcolták a faluból az összes valamirevaló takácsot, hogy ledolgozzák a falu tartozását a királynak. A gyerekeik szülő nélkül nőnek fel. A falu összes... Read More »

A vitéz szabólegény

A vitéz szabólegény

december 16, 2014 No Comments »

[Grimm´s Fairy Tales]: A jókedvű szabólegény egy nap lekváros kenyér majszolása közben hét darazsat ütött le egy csapásra. Ez annyira meghozta az önbizalmát, hogy még az övére is ráhímezte a... Read More »