Természetjárás

Mackócsalád Alaszkában

Mackócsalád Alaszkában

március 9, 2015 No Comments »

Bears [2014]: A film egy alaszkai medvecsalád életét követi nyomon egy esztendőn keresztül. Az utazás a tél végével kezdődik, amikor Sky, az anyamedve és két csemetéje, Amber és Scout felébrednek... Read More »

Vad Európa

Vad Európa

október 31, 2014 No Comments »

[A jégkorszak]: Két és fél millió évvel ezelőtt a Föld forgásának periódikus változásai miatt, a bolygó tengelye elbillent és ez drámai következményekkel járt az éghajlatra nézve, melynek következtében Európa jégkorszakba... Read More »

Pingvin-show

Pingvin-show

október 4, 2014 No Comments »

A 2005-ös világsikerű természetfilm A pingvinek vándorlásának paródiája, vérpezsdítő zenékkel megtüzdelve. Carl és Jimmy, a két hímpingving, évek óta elválaszthatatlan jó barátok. Elindulnak 70 mérföldes vándorútjukra, mert a Déli Sarkon... Read More »

Hegyen völgyön

Hegyen völgyön

június 3, 2014 No Comments »

Homoki Nagy István 1960-ban elkészítette a hatalmas sikert aratott Cimborák nádi szélben című filmje folytatását. Újra találkozhatunk a 3 állat-hőssel – Fickóval, a vakmerő magyar vizslával, Pletykával, a kotnyeles tacskóval... Read More »

Nádi szélben

Nádi szélben

június 1, 2014 No Comments »

A távolabbi gyepen tucatnyi tarkavarjú ül. Mozdulatlanok, akár a kinagyolt fabábuk. Feszülten figyelik a kutyákat. Fickó bosszúsan rávakkant valami szemtelen tövisre, s lám, egyszerre megelevenedik a sok „famadár”: mint óriási... Read More »

Elképesztő barátságok

Elképesztő barátságok

május 24, 2014 No Comments »

Nem számítanak a sztereotípiák, az állatok tele vannak szeretettel és elfogadással. Ítéljük őket bármilyen veszélyesnek is, képesek rácáfolni. Olyan furcsa párok következnek, akik jobban nem is különbözhetnének egymástól, mégis elválaszthatatlan... Read More »

A fekete medve

A fekete medve

május 24, 2014 No Comments »

Vadnak Születtek: Sam, Sophie és Sybil három apró fekete medve kölyök kiknek a sorsa anyjuk tapasztalatától függ. Szorosan követniük kell az anyjukat ha életben akarnak maradni, ebben a könyörtelen kemény... Read More »

Afrika

Afrika

május 17, 2014 No Comments »

Afrikát kelet-nyugati irányban átszeli az Egyenlítő, észak-déli irányban a 0°-os kezdő hosszúságú kör. Az egyetlen kontinens, amely az északi és déli, keleti és nyugati félgömbön egyaránt elhelyezkedik. A 30,3 millió... Read More »

Egy bolygó születése

Egy bolygó születése

május 17, 2014 No Comments »

30 millió évvel Földünk születése után egy ütközés kishíján megsemmisítette bolygónkat. Ekkor a katasztrófa helyett a Föld életének új szakasza kezdődött: megszületett a Hold. Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat,... Read More »

Tornai vértő

Tornai vértő

május 17, 2014 No Comments »

Az Aggteleki Nemzeti Park kiemelkedő értéke a tornai vértő, mely kizárólag a Gömör–Tornai-karszt néhány pontján fordul elő. Ennek az észak-kárpáti bennszülött növényfajnak a teljes világállománya kizárólag a Tornai-várhegyen és az... Read More »