Üdvözült lélek

dec 12, 2023 by

Üdvözült lélek

A keresztény hit értelmében, a szellemi lélek a halál pillanatában elválik a testtől, és „Isten ítélőszéke elé kerül.” A hivatalos Katolikus tanítás kimondja, hogy halála után minden ember külön ítéletben részesül, és kezdetét veszi örök sorsa. Jézus a vele szenvedő jobb latornak kimondja: „még ma velem leszel a paradicsomban”. A katolikus tanítás a külön ítéletet követő 3-féle létállapotról beszél: 1.mennyország/paradicsom, 2.pokol, 3.purgatórium/tisztítóhely. Meg kell tehát jegyezni, hogy mindhárom esetben állapotról, és nem helyről van szó. Az üdvösség állapotát a keresztény kultúra több különböző kifejezéssel is illeti, mint pl.: hazatalálás az Atya házába, az Isteni életben való részesülés, de a legismertebb elnevezések a mennyország és a paradicsom fogalmak. Jézus a paradicsomot ígéri meg a bűnbánó latornak, mely kifejezés jelen esetben azonos a mennyországgal, vagyis, Isten és az üdvözültek szférájával. Ez az állapot a teljes tökéletesség állapota, valamint Isten színről színre látása.

poster
Üdvözült lélek
00:00
--
/
--

Meg kell még említeni, hogy az egyház tanítása kimondja, hogy halál utáni állapotunkat nem földi életünk büntetésének, ill. jutalmának kell tekinteni, hanem az itt elkezdett életünk kiteljesedéséről kell beszélnünk. Tehát az üdvösség, a földön élt kegyelmi élet kiteljesedése. Valamint szólni kell még arról, hogy a Katolikus egyház hivatalosan tanítja, hogy a földi életüket élő emberek kapcsolatban vannak az üdvözült, valamint a purgatórium állapotában lévő lelkekkel. Azaz, mi imáinkkal, és szentmise bemutatásával közben járhatunk értük, segíthetjük őket az ezen állapotukból való kiszabadulásban. Az üdvözült lelkek, pedig minket tudnak támogatni, közben járhatnak értünk Istennél.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı