Lorenzo olaja

Júl 8, 2023 by

Lorenzo olaja

Lorenzo Odone, a barna hajú fiúcska 6 éves volt, mikor észrevették, hogy botladozva kezd járni, alig hall, mormogva beszél és izgága lett. A diagnózis után az orvosok lemondóan legyintettek és azt mondták a szülőknek, vigyék haza a gyereket, nincs remény, legfeljebb 2 évig fog még élni. De az apa, Augusto Odone közgazdász, a Világbank alkalmazottja igen makacs és harcias természetű ember volt. Ilyen családból származott. Apja az antifasiszta ellenállás egyik vezetője volt Rómában, anyja Mussolini orra alá tört borsot szabadelvű írásaival. Ő tehát nem adta fel a reményt. A lakásuk minden zugát gumival bélelte ki, hogy a kisfia ne tudja megütni magát, éjjelente pedig tudományos könyveket bújt, hogy megértse a betegséget és elkeseredetten próbálta kitalálni az ellenszerét.

A betegség lényege abban áll, hogy a hibás X kromoszóma miatt a szervezetben hosszú láncú zsírsav termelődik, mely az agysejteket körülvevő myelin gyűrűt roncsolja. Az olasz bankár, aki egyébként szeretett főzni, azt gondolta, ezeknek a zsírsavaknak a kiiktatásával lehetne próbálkozni. Ha összekeverünk olajsavat (olivaolaj) és erukasavat (napraforgó olaj), okoskodott, akkor ezek semlegesítik a káros zsírsavat, mielőtt elérnék az idegrendszert. Mindenki azt hitte, megbolondult, mert az erukasav laborkörülmények között patkányoknál növekedés csökkenést, májdegenerációt és vese nephritist (nem gyulladásos vesebaj) okozott.

Odone úr talált egy merész kémikust, aki elkészítette számára az olajat, a sógornője pedig vállalta a kísérleti nyúl szerepét. Miután az égvilágon semmi baja nem lett az olajtól, a kisfiúnak is elkezdték adni. A káros zsírsav szintje szinte azonnal drasztikusan kezdett csökkenni a vérben. Ekkorra a gyerek már teljesen megbénult, és elveszítette kommunikációs képességét is, de nem halt meg. A bolondnak kikiáltott közgazdász a siker láttán harcolni kezdett. Olaját titokban küldözgette ismeretlen emberek beteg gyerekeinek. Az olaj gyógyítani nem tudta a betegséget, de megakadályozta a kifejlődését…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı