A Passió

dec 15, 2022 by

A Passió

A Passió a filmtörténelem talán legkiválóbb, de feltétlenül az egyik legnagyobb hatású vallási témájú filmje. A Jézus Krisztus életéről szóló, életét összefoglaló vagy a tevékenységével kapcsolatos számtalan filmes produkció közül sajnos kevés az igazán magas színvonalú, értékelhető, kellően hiteles és időtálló alkotás. Messze kiemelkedik közülük is – a Megváltó földi életének utolsó 12 óráját bemutató, Mel Gibson rendezte Passió. Soha, egyetlen olyan filmes produkciót sem láthattunk még, amely ekkora hatással lett volna a nézősereg gyakorlatilag egészére nézve – hívőkre és nem hívőkre egyaránt! A mozitermek egyik állandó és jellegzetes ismertetőjegyét – a roppanó pattogatott kukorica hangját a Passió esetében felváltotta a döbbent csend – az elfojtott könnyek döbbent csendje, majd a nézősereg, az emberek őszinte és keserves zokogása. Az akkori kritikai beszámolók szerzői is tanúskodtak erről.

Az Oscar-díjas Mel Gibson világsikerű filmje. Megrázó erővel jeleníti meg Jézus Krisztus utolsó tizenkét óráját. Az emberiség legnagyobb hatású történetének feldolgozása nagyszerű és megalkuvást nem ismerő filmalkotás. Lenyűgöző képi világa és Jim Caviezel ihletett alakítása teszi A Passiót egy olyan mesterművé, amelyet kötelező megnézni.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.