A vörös sátor 1. rész

nov 20, 2022 by

A vörös sátor 1. rész

A kétrészes film a legősibb szerelmi történetet dolgozza fel a Bibliából. A bibliai asszonyok történetét ismerhetjük meg benne. Jákob és Ráhel egy különös találkozás alkalmával azonnal egymásba szeretnek, de úgy adódik, hogy Ráhel nővérével, Leával házasodik össze, akivel bár nem a mindent elsöprő, lelki társszerű szerelmet éli meg, de mégis különös kapcsolta van. Végül elveszi Ráhelt is hivatalosan, meg Bilhát és Zilpát is. Egyre több fia potyog Jákobnak – közöttük a kedvenc, az álomlátó József – és végül megszületik Leától az egy szem lánya, Dína, akiről a történet szól. Elmeséli nekünk, hogy mikor a nőknek meg jön a havi baja, elvonulnak a vörös sátorba, mivel olyankor nem végezhetnek munkát – el sem hagyhatják a sátrat –, és mert a férfiak szemében ilyenkor „tisztátlanok”.

Pedig a vér valójában az ő áldozatuk szimbóluma. Maga a sátor egy szakrális, intim tér. Olyan, mint egy szentély, templom, ahol a nők történteket mesélnek egymásnak, a régi istennőket dicsőítik, mint amilyen Inanna, az Ősanya, a szerelem, a házasság, szülés, termékenység, anyaság sumér istennője. Az élet nagy kérdéseiről beszélgetnek, a nőket érintő témákról, felkészítve a fiatalabb generációkat és megerősítve egymást a szerelemről, a halálról, a szexualitásról, a gyermekáldásról, a gyógyításról, átadva egymásnak a tudást egy olyan szeretetteljes, meghitt légkörben.

Ott minden nő úgy tekint a másikra, mint édestestvérére. Egy napon pedig útra kelnek, hogy saját földjük legyen, távol Jákob apósától. Útközben Jákob találkozik a testvérével, akivel kibékülnek, és megismerhetjük Rebekát, az anyját, aki messze földön híres látnok. Végül elérik céljukat és a királytól saját földet kapnak. Itt kezdődik csak igazán Dína élete, aki szépen kitanulja a bába mesterséget, és megismerkedik a király fiával, majd szerelmesek lesznek…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı