Keserű érzés

okt 29, 2022 by

Keserű érzés

Amikor nincs egy “fontos másik” az életedben, akkor ott a választás előtted: magányossá válsz, vagy pedig élvezed a szabadságot, amivel az egyedüllét ajándékozott meg téged. Amikor a mélyen megélt igazságaidhoz nem lelsz támogatást a környezetedben, akkor is ott a választás: vagy elszigeteltnek és keserűnek érzed magad, vagy inkább ünnepled azt a tényt, hogy meglátásaid elég mélyek és erősek ahhoz, hogy túljuss azon a hatalmas emberi igényen, hogy a családod, barátaid vagy munkatársaid egyetértését elnyerd. Ha úgy érzed, hogy te most ilyen helyzetben vagy, légy óvatos mikor eldöntöd hogyan tekintesz az “egyedüllétre”, és vállald a felelősséget ezért a döntésedért. Amikor te egyedül vagy, akkor nem egyszerűen egyedül vagy – te magányos vagy. Ha az ember a problémáira önmagában próbálja a választ megtalálni, gyakran elszigeteltnek, elhagyatottnak, magányosnak érzi magát.

A magány az a fájdalom, amelyet akkor érzünk, amikor a vágyott szeretetet nem kapjuk meg.


A magány érzése a másik ember társasága, közelsége utáni vágyakozás miatt alakul ki. Azért van szükség a másik emberre, hogy megerõsítsen minket önmagunk értékelésében és segítsen eligazodni a körülöttünk történõ dolgokban, segítsen felismerni valódi jelentõségünket. Egyes személyeken könnyebben lehet úrrá a magány mint másokon, ilyenkor sok függ attól, hogy elég erõs-e az illetõ személyisége, vannak-e lelki tartalékai, hogy megküzdjön a magánnyal.

A legnagyobb kár, amit a magány okozhat, hogy egyes elfojtott szorongások elhatalmasodhatnak, és súlyos rombolást okoznak a személyiségben. Szükségünk van a szerelemre, a szeretetre. Ezek nélkül nem vagyunk képesek normális, egészséges személyiségként leélni az életüket…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.