Fekete angyal

okt 29, 2022 by

Fekete angyal

Vivian Bearing elismert irodalomtudós asszony. Egy napon méhnyakrákot diagnosztizálnak rajta. Hirtelen átértékelődik benne minden, amit valaha tett életében. A puszta tudás lényegtelennek tűnik, az egyszerű és őszinte érzelmek pedig pótolhatatlannak. Orvosa, Jason Posner benső titkát is megosztja páciensével: Istent kereső ifjúként a hitet csak az orvoslás által tapasztalta meg. Susie a fáradhatatlan nővér és Kelekian főorvos úr pedig nem fogadnak el más eredményt, csak a gyógyulást… / A film felépítésére jellemző, hogy folyamatosan váltogat az előrehaladott rákos betegség kezelésével járó durván realisztikus jelenetek és a sokkal intimebb, karakterizálós jelenetek között, amelyekben Viviant ismerhetjük meg jobban, akár visszapillantásokban, akár közvetlenül a nézőkhöz szóló és a negyedik fal megtörésével járó monológjai segítségével.


Vivian Bearing egy rendkívül intelligens és szellemes, ugyanakkor hűvös és érzelmileg mindenkitől kicsit távolságtartó nő, aki a diagnózis után és a kórházi kezelése során arra kényszerül, hogy szembenézzen néhány korábbi döntésével. Tudja, hogy negyedik stádiumos rákos és nincs ötödik stádium. Mivel élete folyamán mindig az intelligenciája vezérelte az érzelmekkel szemben, ezért a diagnózist is, majd az ezután kezdődő kezelést is ezzel a hozzáállással kezdi meg, miközben gondolatait szellemes iróniával közvetíti a néző számára düh és egyéb érzelmi kitörések helyett.

Vivian: „Egy dolog egészen biztosan elmondható egy nyolc hónapos kemoterápiáról: sokat lehet tanulni belőle. Most tanulok szenvedni.” Szenvedésből pedig lesz bőven. Nem véletlenül figyelmezteti orvosa, hogy nagyon erősnek kell lennie, miközben kizárólag a bátorságára és akaraterejére támaszkodhat. A rák, a fájdalom és a kemoterápia okozta fizikai leépülés közepette ráadásul számos más dologgal is meg kell küzdenie…

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.