Te erőt adsz

okt 29, 2022 by

Te erőt adsz

Aki Õt követi, annak számára nem szokatlan, hogy gyűlölik. Ez a hiteles keresztény sorsa ezen a földön. Nem ámíthatjuk magunkat… Az üldözésbõl mindenkinek kijut, aki buzgón akar élni Krisztus Jézusban. Jézus elmagyarázza ennek okát: “Ha a világból valók volnátok, mint övéit szeretne benneteket a világ. De mert nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak benneteket a világból, gyűlöl benneteket a világ.” Mindig is lesz ellentét a keresztények életmódja és a társadalom között, amely visszautasítja az Evangélium értékeit. Ez az ellentét egy többé-kevésbé burkolt üldöztetésbe torkollhat, mely szenvedést okoz. Amikor érthetetlennek tűnõ módon, minden logikával, jóérzéssel ellentétben, gyűlölettel viszonozzák szeretetünket, nem szabad, hogy ez elbizonytalanítson, megbotránkoztasson vagy megdöbbentsen minket. Nem más ez, mint annak az ellentétnek a megnyilvánulása, amely az önzõ ember és Isten között fennáll.

Ugyanakkor biztosíték arra, hogy azon az igaz úton járunk, mint a Mester.


Ezért örülnünk és ujjonganunk kell. Jézus így akarja: “Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak és üldöznek benneteket. Örüljetek, és ujjongjatok” Ekkor tehát szívbõl kell örülnünk, azzal az örömmel, amely az igazi keresztény jellemzõje és megkülönböztetõ jegye minden körülmények között. Már csak azért is, mert nem szabad elfelejtenünk, hogy mennyi barátunk van hívõ testvéreink között, akiknek a szeretete vigaszt és erõt nyújt számunkra. Mit tegyünk, ha úgy érezzük, hogy védtelenek vagyunk a gyűlölettel és az erõszakkal szemben?

Ellentámadásba kell lendülnünk, szeretettel legyõzni a gyűlöletet. És hogyan? Úgy, hogy elsõként szeretünk. És vigyázzunk, hogy ne “gyűlöljünk” senkit, még rejtett, alig észrevehetõ módon sem.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı