Isten a nagyobb Elvis

okt 29, 2022 by

Isten a nagyobb Elvis

Dolores Hart istenadta tehetség volt. Az ötvenes évek második felében kezdett filmezni, és hamarosan a korszak legnépszerűbb színésznői között tartották számon. Forgatott Elvis Presleyvel, Montgomery Clifttel és Anthony Quinnel. 1963-ban azonban váratlanul hátat fordított Hollywoodnak és a színészi pályának, és a jegyességét felbontva bencés apácának állt. Dolores most perjelnő a connecticuti Bethlehemben, a Regina Laudis apátságban. Miközben feltárul Dolores régi és új élete, a nézők bepillanthatnak a bencés apátság működésébe is… / A színésznő az 1961-es, Kertész Mihály rendezte Assisi Szent Ferencben is játszott, Assisi Szent Klárát alakította. Miközben forgatták a filmet, találkozott XXIII. János pápával, akinek így mutatkozott be: „Dolores Hart vagyok, a színésznő, aki Klárát játssza.” Mire a pápa azt mondta: „Nem, te Klára vagy!”

Többek között ennek hatására lett szerzetesnő 24 éves korában, az amerikai Connecticutban, noha nem katolikus családban nevelkedett.


Jelentkezésekor limuzinnal érkezett a rendházba, és így szólt a rendfőnöknőhöz: „Többé nem akarok színésznő lenni, minden mögöttem van.” A főnöknő pedig úgy válaszolt: „Sajnálom, gyermekem, de tévedsz! Most újabb szerepet vállalsz…” Mikor belépett, felbontotta az eljegyzését a vőlegényével, egy Los Angeles-i építésszel. „Persze, Don, szeretlek…” – mondta neki. Mire a férfi így felelt: „Nem minden szerelem ér véget az oltárnál.” A férfi soha nem nősült meg, és minden ünnepen meglátogatta Dolorest a rendházban, egészen 2011-es haláláig.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.