Hit és küzdelem

okt 8, 2022 by

Hit és küzdelem

“Krisztussal való járás nem csak “móka és kacagás”. Ez az igazság sokak számára, akik nemrég tértek meg, és akiknek esetleg rossz képet vázoltak fel a megtérés utáni életről, sokkolóan hat. Ők úgy gondolták, hogy megtérés után “Sátán már nem találhat fogást rajtuk”, védelmet élveznek, vagy az emberek majd viszonozni fogják a szeretetet, amit ők sugároznak, az élet könnyebb lesz, ugyanaz a rózsaszín köd lebegi majd körbe őket, ami a megtérés és a keresztség során tapasztalható volt… Aztán visszacsöppenve a hétköznapokba, rájönnek, a keresztény ember gyakran kerül szembe olyan nehézségekkel, amilyenekkel korábban nem találkozott. Ez egyetlen, nagyon egyszerű okból van így: Sátán nem vette le rólunk a kezét megtérésünkkor, sőt, jobban támad, mint korábban. Miért ne tenné? Nem akarja, hogy kicsússzunk a markából. De ezzel nincs is semmi gond, mert a megerősített támadáshoz megerősített védelem is jár.

Az ige liturgiájában olvasunk Jézus szenvedésének titkáról, majd halljuk szenvedésének történetét János evangéliumából. A passiót felolvassák vagy énekelve adják elő, drámai módon idézve fel Krisztus szenvedését, az Isten irántunk való szeretetének titkát. Ezután – lélekben a kereszt alatt állva – könyörgünk az Egyház, az emberiség nagy kéréseiért.

  1. Nincs más Név! Dicséretek
  2. Dicsérünk, imádunk! Dicséretek
  3. Atyánk Eléd járulunk! Dicséretek
  4. Halleluja! Dicséretek
  5. Én még mit sem tudtam Rólad Dicséretek
  6. Megtört a teste Dicséretek
  7. Tudom, az Úrnak terve van velem! Dicséretek
  8. Köszönöm Úr Jézus Krisztus! Dicséretek
  9. A Szent Szellem leszáll Dicséretek
  10. Van egy édes Szellem e helyen Dicséretek
  11. Te vagy váltságom és menedékem! Dicséretek

A szenvedése alatt Pál nem önmagában és a nagyszerű problémamegoldó képességében bízott, hanem Istenben. Nem mondta senki, hogy a hit csupán hit: hinni Istenben nem csak azt jelenti, hogy nagy igazságokat fogadunk el az életről és a boldogságról, lebegve a rózsaszín ködben. A gyakorlat azt mutatja, hogy bizony sokszor küzdeni kell — főként önmagunkkal! — Krisztusért. A jó hír viszont az, hogy ebben a küzdelemben segítenek a testvérek, és maga a Mester is: úgy, ahogyan Pál is megtapasztalta Filippiben.

“Mert nektek nemcsak az adatott meg Krisztusért, hogy higgyetek benne, hanem az is, hogy szenvedjetek érte, és ugyanabban a küzdelemben álljatok, amelyet tőlem láttatok, és amelyet most rólam hallotok.”


Related Posts

Share This

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.



SEO Ajansı